Očne klinike i centri Moskve

Upala

Ovaj je dio posvećen očnim klinikama u Moskvi. U njemu ćete pronaći apsolutno sve: od općeg opisa specijalizacija klinika i njihovih mogućnosti liječenja pacijenata, opisa oftalmologa, do detalja i pregleda onih pacijenata koji su već liječeni u tim medicinskim oftalmološkim ustanovama, kako o liječnicima, tako i o radu klinike općenito.

Vodeće očne klinike u Moskvi, predstavljene u ovom odjeljku, su komercijalne strukture i vladine agencije. Među njima - veliki istraživački instituti (ISTC nazvani po Fedorovu, istraživački institut GB RAMS i drugi koji su uključeni u liječenje i dijagnosticiranje očnih bolesti, provodeći istraživački i edukativni rad) i male, ali više specijalizirane klinike (npr. „Doktor leće“, sa specijalizacijom za ortokeratološku korekciju vida ili oftalmološkim centrom „Jasno oko“, čija je glavna djelatnost dječja oftalmologija).

Danas glavni grad predstavlja nekoliko desetaka oftalmoloških klinika koje provode razne vrste dijagnostike i provode liječenje najtežih slučajeva iz prakse. Često takva raznolikost postavlja čovjeku kojem je pomoć oftalmologa vrlo težak zadatak: "Koju kliniku za oči odabrati i kako ne pogriješiti s ovim izborom?". Uostalom, vizija osobe ovisi o ispravnosti takve odluke.

Stoga, uz opis oftalmoloških medicinskih ustanova i njihove adrese, ovo poglavlje pruža posebno mjesto za povratne informacije o radu moskovskih oftalmoloških klinika.

Ovdje možete ne samo pročitati recenzije bivših i sadašnjih pacijenata ili njihove rodbine, već i ostaviti vlastiti pregled.

Važna informacija! Uprava web mjesta vrlo vas pita kada pišete svoje recenzije o oftalmološkim klinikama u Moskvi kako biste naznačili konkretne događaje i činjenice koje opisuju rad klinike, njezinu kvalitetu, odnos osoblja prema pacijentima i profesionalnost liječnika, kao i uvjete boravka i redoslijed cijena (moguća je usporedba s drugim medicinskim ustanovama). Pokušajte izbjeći uobičajene izraze kao što su "dobra klinika" ili "loša bolnica". To će značajno utjecati na objektivnost procjena medicinskih ustanova ili specifičnih stručnjaka..

Oftalmološke klinike Moskva - recenzije, ocjena

ImeOcjena
Očna klinika dr. Belikova4.96
Međunarodni oftalmološki centar4.06
MNTK "Mikrokirurgija očiju" Fedorov1.47
Oftalmološki centar "Doctor Visus"0.00
Oftalmološka klinika "Horizon"0.00
Prva očna klinika0.00
Oftalmološki centar "Vid"0.00
Moskovska očna klinika0.00
Klinika za lasersku operaciju oka "Sfera"0.00
Centar za oporavak vida0.00
Dječja očna klinika "Jasan izgled"0.00
Oftalmološka klinika "Excimer"0.00
"Klinika za očne bolesti"0.00
Oftalmološka klinika OKOMED0.00
Klinika dr. Kurenkova0.00
Medicinski istraživački oftalmološki centar "Novi izgled"0.00
Oftalmološki centar Konovalova0.00
Klinika za ambulantnu mikrokirurgiju oka0.00
Oftalmološki centar "Istočna epifanija"0.00
Kabinet korekcije vida "OpticalNet"0.00

stranice

Na stranici su predstavljene oftalmološke klinike Moskve.

Za sve klinike u odjeljku "Oftalmološke klinike", pronaći ćete detaljne informacije, kartu mjesta, liječnike, preglede, kao i pritužbe upućene toj zdravstvenoj ustanovi pri regionalnom Ministarstvu zdravstva..

Oftalmološke klinike u Moskvi smještene su prema neovisnoj ocjeni, koja se izračunava prema recenzijama posjetitelja stranice.

Ako su vam pružene nekvalitetne usluge, niste zadovoljni stavom osoblja ili medicinske opreme ili, naprotiv, želite izraziti zahvalnost djelatnicima klinike, ostavite svoj pregled na stranici medicinske ustanove. Vaše će povratne informacije pomoći drugim posjetiteljima web mjesta..

Nove recenzije na klinici za oftalmologiju

datumImepregled
2018/09/28Očna klinika dr. BelikovaDo određenog vremena kasnio sam zbog prometnih gužvi, trebalo je dugo vremena. Ali zbog toga mi nisu rekli ni riječ, sve je osjetljivo i taktično. Ovdje liječnici rade s iskustvom. Provjerila sam vid i uzela naočale koje su mi bile potrebne. Sada se barem mogu sigurno voziti tijekom vožnje, inače u posljednje vrijeme sve mi se zamaglilo pred očima.
2018/09/26Međunarodni oftalmološki centarMislio sam ovdje napraviti korekciju vida, ali nakon dijagnoze moja se želja pokvarila - predugo sam čekala da je primim, a liječnik je, sudeći po reakciji na moje iznenađenje, osjetio kao da im je važno samo zaraditi novac. U usporedbi s drugim klinikama, ova izgleda zastarjelo..
2018/09/24Očna klinika dr. BelikovaKlinika preuzima liječenje bolesnika u starosti. Moj djed operiran je za kataraktu, u mnogim su klinikama zbog njegove starosti jednostavno odbili izvršiti ovu operaciju. Ovdje su sve detaljno objasnili, naredili da se naprave testovi. Operacija kod djeda bila je uspješna, vid se postepeno vraća.
2018/09/21Očna klinika dr. BelikovaAstigmatizam je postavio unuka-učenika. Odlučili su kontaktirati ovdje. Unuk, naravno, u suzama, kažu da neću nositi naočale, zadirkivat će me, ali kamo krenuti? U klinici se unuku svidjelo, liječnik je mirno, bez ćudljivosti, dao očima da provjeri, a sam je odgovorio na pitanja, inače u našem razgovoru sa strancima postaje zatvoren.
2018/09/19Očna klinika dr. Belikova

Nove pritužbe na oftalmološkim klinikama

Upućena je uputnica od GBUZ MO „Lobnenskaya centralna gradska bolnica“ prema polici osiguranja broj 5052520876000616 MSC UralSib upućena Svetlani Borisovni Shashkova, 07.07.1974. Godine rođenja od oftalmologa za sondiranje i ispiranje donjeg kapka lijevog oka.

Žalba na postupak pružanja potvrde o plaćanju za medicinske usluge u MTC-u "Mikrokirurgija očiju". To je situacija u našoj obitelji: majka s invaliditetom 1. grupe, sin s obitelji, njezina kćerka (ovo sam ja) i obitelj žive u različitim dijelovima Moskve. Samo brat radi i daje novac za liječenje mame.

Moskovske očne klinike

Adrese 80 klinika za oči

Žalbeni brojdatumMedicinska ustanovaŽalbastanje
1718652018/06/27ISTC „Mikrokirurgija oka“ Fedorova - MoskvaPoslano
1058902017/02/09ISTC „Mikrokirurgija oka“ Fedorova - Moskva
Pon-pet08:00 - 21:00
Sat08:00 - 21:00
Sunce08:00 - 21:00
Pon-pet09:00 - 21:00
Sat10:00 - 18:00
Sunce10:00 - 15:00
Pon-petneprekidno
Satneprekidno
Sunceneprekidno
Pon-petneprekidno
Satneprekidno
Sunceneprekidno
Pon-pet10:00 - 20:00
Sat10:00 - 20:00
Sunce10:00 - 20:00
Pon-pet08:00 - 20:00
Sat08:00 - 20:00
Sunce08:00 - 20:00
Pon-pet09:00 - 21:00
Sat10:00 - 18:00
SunceIzlaz
Pon-pet10:00 - 20:00
Sat10:00 - 19:00
Sunce10:00 - 19:00
Pon-pet10:00 - 19:00
Sat10:00 - 19:00
Sunce10:00 - 17:00
Pon-pet10:00 - 20:00
Sat10:00 - 20:00
Sunce10:00 - 18:00
Pon-pet10:00 - 21:00
Sat10:00 - 21:00
Sunce10:00 - 21:00
Pon-pet09:00 - 19:00
Sat09:00 - 18:00
SunceIzlaz

„Izražavam duboku zahvalnost cijeloj klinici i svakom zaposleniku pojedinačno! Zahvaljujući Centru, osjetila sam svu čar i sreću života bez leća i naočala! Svijet je dvostruko lijep kada sve vidite vlastitim očima! Puno vam hvala na takvoj prilici! "

Pon-pet09:00 - 20:00
Sat09:00 - 20:00
Sunce09:00 - 20:00

- Općenito, zadovoljan sam. Sa kćeri smo promatrali u klinici nekoliko godina. Kćerka periodično prolazi tečajeve hardvera. Glavna stvar koja pomaže! "

Pon-pet09:00 - 20:00
Sat10:00 - 20:00
Sunce10:00 - 20:00

"Prošlo je dosta mjeseci od operacije u kojoj sam se vratio u središte restauracije vida. Vidim lijepo. U početku sam se čak morao naviknuti na svoj vid u HD kvaliteti, jer je to bilo samo u najboljim godinama moje mladosti)) nedavno sam savjetovao. "

Pon-pet09:00 - 21:00
Sat09:00 - 21:00
SunceIzlaz

„Jako mi se dopao medicinski centar. Prijatelji su preporučili da se obratite oftalmologu. Cijene su razumne i ne "vrte se" za novcem. Sve su detaljno objasnili. Propisana terapija Sve je pomoglo. Puno hvala"

Pon-pet10:00 - 19:00
Sat10:00 - 18:00
SunceIzlaz

"Kad je počelo postepeno pogoršanje vida, praćeno stalnim glavoboljama, nisam bio u žurbi s liječnicima - naš besplatni lijek u većini slučajeva ostavlja mnogo željenog i red sa stavom liječnika prema pacijentima. "

Pon-pet09:00 - 20:00
Sat09:00 - 20:00
SunceIzlaz

"Brat mog supruga vozač kamiona, ali u posljednje vrijeme vrlo je slabo viđen u maglovitom vremenu i sumraku. Dobro? a njegovim radom prijeti vrlo ozbiljnim posljedicama. Suprug je inzistirao da mu brat napravi lasersku korekciju, čak je pokupio kliniku. "

Pon-pet09:00 - 21:00
Sat09:00 - 21:00
Sunce09:00 - 21:00

„Predivna klinika i osoblje, stručni stručnjaci i posjeduju svu potrebnu opremu. Izražavam posebnu zahvalnost dr. Zlotorevskom Kirillu Andreyevichu, koji je izveo operaciju za jačanje rožnice (umrežavanje) i zaustavio progresiju. "

Pon-pet09:00 - 20:00
Sat09:00 - 20:00
Sunce09:00 - 20:00

"Prije godinu dana zadobio sam ozljedu oka. Klompa s bušilice prekinula se i zabila mi se u očnu jabučicu. S obzirom na povećani intrakranijalni tlak, nisu radili operaciju. Pomagali su samo u prvoj očnoj klinici, u koju sam se okrenuo tri mjeseca kasnije. "

Pon-pet09:00 - 17:00
SatIzlaz
SunceIzlaz

"Otac me zamolio da napišem recenziju, on ima 82 godine. I prije otprilike dvije godine vid mu se potpuno pogoršao, otkrivena je katarakta u klinici i u daleko naprednoj fazi. Uplašili su se da će operacija biti teška i da će nekolicina uzeti takvo oko. Ali dobro. "

    • „Prethodna
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • Trag

© 2020 LLC "InfoService Group" OGRN 1127847488944

Registrirana od strane Savezne službe za nadzor komunikacija, informacijske tehnologije i masovnih komunikacija (Roskomnadzor). Potvrda El br. FS77-76713 od 02.09.2019. Osnivač je LLC "InfoService Group". Glavni urednik je A. Y. Jeknich. Adresa uredništva: 197198, St. Petersburg, ul. Monchegorsk, d. 7, lit. Ah, pom. 4-H. Telefon: +7 (499) 649-12-49.

18 + Podaci na web mjestu ne mogu se koristiti za dijagnozu, liječenje i ne zamjenjuju imenovanje liječnika.

Najbolje očne klinike u Moskvi: rangiranje 2018.-2019

Problemi s vidom danas pogađaju gotovo svaku osobu. Neki odlaze u kliniku, a neki u privatne očne klinike. Problem s privatnim medicinskim sektorom je taj što je običnom pacijentu prilično teško odrediti kako se jedna klinika razlikuje od druge. Mnogi se prijavljuju za najbliže mjestu svog prebivališta, naivno se oslanjajući na stav dobre vjere i kvalitetu usluge.

Na što treba paziti pri odabiru klinike

Prilikom odabira odgovarajuće očne klinike svakako treba obratiti pažnju na sljedeće točke:

    Web mjesto klinike. Stranica treba sadržavati popis usluga, cjenik, informacije o liječnicima, glavnom liječniku, opremi i adresama telefonski brojevi za termine.

Senioritet i regalije glavnog liječnika. O tome ovise i cijena prijema i status same klinike, preporučujemo odabir lopatica s glavnim liječnikom s iskustvom od 20 godina.

Popis usluga. Najčešće usluge u klinikama su liječenje katarakte i laserska korekcija, što je širi popis usluga koje se pružaju u klinici, to je veća razina kvalitete.

Zakažite sastanak s oftalmologom

Ladanov Maxim Ivanovič

Oftalmolog
3 godine iskustva

Bakhtiyarova Zulfiya Rustamovna

Oftalmolog
3 godine iskustva

Komarova Marianna Gennadievna

Oftalmolog
33 godine iskustva

Chentsov Evgeny Aleksandrovich

Oftalmolog
13 godina iskustva

Trusov Ilya Viktorovich

Oftalmolog
9 godina iskustva

Kataev Mihail Germanovič

Oftalmolog
35 godina iskustva

Boldyreva Svetlana Nikolaevna

Oftalmolog
32 godine iskustva

Savintseva Ekaterina Aleksandrovna

Oftalmolog
15 godina iskustva

Fastovtseva Lidiya Grigoryevna

Oftalmolog
7 godina iskustva

Kazakova Ksenia Alexandrovna

Oftalmolog
11 godina iskustva

Trošak usluge. Cijene naznačene na web stranicama obično su točne, ali na primjer troškova operacije za korekciju vida, morate položiti troškove 1-2 savjetovanja.

Recenzije pacijenata o klinici. Potrebno je obratiti pažnju i na dobre i loše reakcije na rad pojedine oftalmologije (preporuča se pregledati ne samo na web stranici same klinike, već i na web lokacijama drugih proizvođača).

  • Oprema. Udobnost pacijenta, bezbolnost operacija i rezultat uvelike ovise ne samo o liječnicima, već i o tehničkoj opremljenosti ustanove.
  • Pojedinosti o recepciji

    Napokon ste odabrali kliniku i zakazali sastanak, nažalost to ne jamči sretan kraj. Kod liječnika obratite pažnju na:

    Stav liječnika prema vama kao pacijentu. Sluša li vas, objašnjava li vam na pristupačan način, postavlja li pitanja o vašem zdravstvenom stanju, na primjer, alergiji.

    Čistoća, udobnost boravka u zatvorenom prostoru. Ako je klinika prljava, to je loš znak.

    Potpunost primljenih informacija. Liječnik mora odgovoriti na vaša pitanja, čak i ako se odnose na njegovo iskustvo iskustvo opremu klinike i tako dalje, te također objasniti cijene usluga i postupaka koje ćete imenovati.

    Ne postoji ništa gore od doktorove ravnodušnosti prema svom pacijentu, ne oklijevajte otići ako primijetite "transportni stav" prema sebi. Usput, velike i mrežne očne klinike glavnog grada često griješe takvim stvarima..

    Laserska korekcija vida

    Operacije laserske korekcije provode se svugdje, sam postupak je dobro uspostavljen, provodi se brzo (ne više od 15 minuta u oba oka) i daje izvrstan dugoročni rezultat. Tri su bitna aspekta pri odabiru mjesta na kojem ćete napraviti lasersku korekciju - oprema, metoda operacije (također su međusobno povezane) i iskustvo kirurga. Kvaliteta i udobnost ovise o opremi, načinu korekcije - pojedinačnim karakteristikama tijela (na primjer, tankoj rožnici oka), trajanju postoperativnog razdoblja i troškovima, a rezultat ovisi o iskustvu kirurga.

    Najbolji operativni i dijagnostički uređaji proizvode se u Njemačkoj, Japanu i SAD-u. Kvaliteta opreme i usluga posebno se prati u Očnoj klinici dr. Belikova. Govoreći o metodama, u istoj očnoj klinici glavni liječnik, profesor, dr. Med Belikova E.I. razvio je jedinstvenu metodu laserske korekcije (LASIK koji štedi tkivo), koja pomaže da se riješite postoperativnih haloa.

    Liječenje katarakte

    Za razliku od laserske korekcije vida, liječenje katarakte je složeniji mikrokirurški proces i za pacijenta i za liječnika. Katarakta je progresivna bolest očiju kod koje dolazi do opacifikacije leće. Ova bolest može pridonijeti razvoju sljepoće, stoga je potrebno pravodobno liječiti kataraktu. Pri liječenju katarakte u klinici pacijent zamjenjuje nativnu leću umjetnom intraokularnom lećom (IOL). Trošak operacije ovisit će o vrsti odabranog IOL-a i stadijumu bolesti u vrijeme liječenja. U svakom slučaju, kad odaberete kliniku za liječenje katarakte, obratite pažnju na sve one aspekte o kojima smo razgovarali, uključujući iskustvo liječnika i opreme.

    Dodatne mogućnosti

    Osim liječenja najčešćih očnih bolesti, neke od privatnih klinika nude jedinstvene usluge liječenja složenih i rijetkih bolesti organa vida. Osim toga, klinike koje odabiru noćne leće također su malobrojne.

    Preporučuje se TOP-3 moskovske očne klinike

    Očna klinika dr. Belikova

    Privatna obiteljska klinika s iskusnim glavnim liječnikom i dobrim pregledima na Internetu. Ugodna atmosfera, pažljivo osoblje i profesionalnost liječnika zasigurno će vam pomoći u rješavanju svakog problema.

    Klinika dr. Shilova

    Web stranica klinike: https://doctor-shilova.ru/

    Privatna mreža metropola s velikim brojem pregleda na Internetu. Glavna liječnica klinike je Tatyana Shilova, dr. Med., Iako je jedina na svim odjelima, ali se nosi s teškim slučajevima i redovitim operacijama na svim klinikama.

    Moskovska očna klinika

    Web stranica klinike: https://mgkl.ru/

    Poznata moskovska klinika s bolnicom za praktičnost nerezidentnih pacijenata, recenzije na Internetu su neutralne. Klinika postoji već duže vrijeme, zbog čega ima prilično dobro poznat ugled..

    Najbolje oftalmološke klinike (Moskva)

    Popis javnih i privatnih klinika prepoznatljiv kao najbolji u oftalmološkom profilu na temelju analize mišljenja pacijenata.

    Najbolje vladine klinike

    MNTK mikrokirurgija oka nazvana po S N. Fedorova

    Očna mikrokirurgija svjetski je poznati i najveći oftalmološki kompleks u Rusiji koji ima 11 podružnica u cijeloj zemlji i pruža specijaliziranu visokotehnološku pomoć odraslima i djeci..

    Fedorov u ISTC-u "Mikrohirurgija oka" provodi složene preglede pacijenata i operacije različitih stupnjeva složenosti za sve oftalmičke bolesti.

    Biro za administrativna pitanja predsjednika Ruske Federacije

    Građani svih dobnih kategorija mogu dobiti širok spektar medicinskih usluga u predsjedničkoj kliničkoj bolnici.

    Oftalmološki odjel posjeduje najsavremeniju dijagnostičku i kiruršku opremu koja pruža sveobuhvatnu dijagnozu i liječenje očnih bolesti. U odjelu se vrši laserska korekcija vida po najsuvremenijim metodama, uključujući potpuno femtolaserske. Ovdje rade iskusni liječnici, od kojih su mnogi kandidati i doktori medicinskih znanosti..

    Visoka pouzdanost kirurških i laserskih tehnologija, u kombinaciji s mogućnostima ambulantnog i bolničkog liječenja u multidisciplinarnoj bolnici, pružit će vam učinkovit tretman na najvišoj razini.

    Gradska klinička bolnica br. 15

    Gradska klinička bolnica broj 15 nazvana po O.M. Filatova je jedno od najvećih medicinskih centara u glavnom gradu.

    Oftalmologija u bolnici:

    • 13 oftalmološki odjel
    • 15 oftalmološki odjel
    • Oftalmološki odjel laserske mikrokirurgije oka, Dnevna bolnica

    Istraživački institut očnih bolesti nazvan po Helmholtz

    Helmholtz znanstveno-istraživački institut GBI Ministarstva zdravlja Rusije najstariji je oftalmološki istraživački centar u Rusiji, koji je uvelike odredio formiranje i razvoj ruske oftalmologije.

    Helmholtz Scientific Research Institute of GB vodeći je problem o oftalmologiji u zdravstvenom sustavu. Najnovija medicinska dostignuća, iskustvo organiziranja i pružanja oftalmološke skrbi u teškim situacijama omogućuju vam vraćanje vida čak i u slučajevima koji su prethodno doveli do sljepoće.

    Oftalmička klinička bolnica nazvana po Botkin

    Podružnica br. 1 Botkinove bolnice, oftalmološka bolnica, veliki je specijalizirani medicinski centar koji uključuje:
    - Savjetodavno-dijagnostička klinika za 500 posjeta u smjeni;
    - 155 krevetna bolnica.

    Aktivno se koriste sve moderne metode dijagnosticiranja i liječenja bolesti organa vida, poput elektrofizioloških studija vidnog živca, optičke koherencijske tomografije mrežnice i optičkog živca, fluorescentne dijagnostike i angiografije mrežnice, ultrazvučne dijagnostike, provodi se velika količina laserskog liječenja, a pacijenti se liječe zbog oštećenja vidnog organa. bolest štitnjače.

    Najbolje privatne klinike

    Moskovska očna klinika

    Klinika je visoko specijalizirana oftalmološka ustanova s ​​modernom dijagnostičkom i kirurškom opremom i visoko kvalificiranim osobljem..

    Klinika se sastoji od nekoliko strukturnih jedinica koje vam omogućuju obavljanje specijaliziranih zadataka:

    • Dijagnostički odjel
    • Odjel refrakcijske kirurgije
    • Odjel laserske terapije
    • Odjel za mikrokirurgiju
    • Dječji odjel

    Postoji privatna bolnica u kojoj pacijenti (ako je potrebno, njihovi rođaci) mogu komotno boraviti u trajanju od pola dana.

    telefon: 8 (800) 777-38-81, (499) 322-36-36

    Klinika profesora Stolyarenka

    Klinika profesora Stolyarenka djeluje od 1998. godine. Ovdje se kontinuirano liječe najkompleksnije očne bolesti (mrežnica i makularna zona: ozljede oka, dijabetička retinopatija itd.)..

    U nekoliko posebno teških slučajeva, klinika je pokrenula kolegijalno odlučivanje i prakse preporučujući dobivanje „drugog mišljenja“ vodećih domaćih i stranih stručnjaka. Velika većina operacija obavlja se ambulantno u 25 ili 27 Guage formatu. Sa svakim pacijentom zaključuje se individualni ugovor na dijagnostiku i / ili operaciju, a svakom se pacijentu izdaje potpuna kopija anamneze.

    telefon: (499) 270-5474

    Klinika za očne bolesti Excimer

    Klinika za oftalmologiju Excimer u Moskvi djeluje od 1998. godine. Kvalifikacije i veliko kliničko iskustvo omogućuju liječnicima obavljanje najsloženijih mikrokirurških intervencija na najvišoj profesionalnoj razini - više od 130 000 operacija uspješno je izvedeno tijekom postojanja klinike, tisuće ljudi stekle su novi pogled na svijet, riješivši se kratkovidnosti, hiperopije, astigmatizma, katarakte i drugih očnih bolesti.

    Excimer je jedan od lidera u pružanju visokotehnoloških oftalmoloških usluga u Rusiji. Moderna dijagnostička oprema, jedinstveni mikrokirurški sustavi, laserski sustavi, uređaji za terapijsko liječenje - tehnička oprema klinike omogućava rješavanje bilo kakvih problema s vidom.

    Ocjena klinika za lasersku korekciju vida u Moskvi - TOP 5

    Gdje je bolje učiniti lasersku korekciju vida u Moskvi? U glavnom gradu postoje 32 klinike u kojima se pacijentima nudi operacija laserskog vida. Mnogi od njih, posebno mrežni, nedavno su ovu uslugu dodali u svoj cjenik, a o njihovom je radu još uvijek teško prosuditi.

    Sadržaj

    Gdje raditi lasersku korekciju u Moskvi

    Portal All About Vision ispitao je tržište za lasersku korekciju vida u Moskvi i sastavio ocjenu za vas iz top 5 klinika s zasluženom reputacijom u obnovi vida laserom. Ove klinike sa sigurnošću se mogu smatrati elitom u kvalifikacijama refrakcijskih kirurga, opreme i zahvalnih pregleda pacijenata..

    Laserska korekcija već je dugo vremena standardni postupak ispravljanja kratkovidnosti, hiperopije i astigmatizma u svijetu. Iskustvo u primjeni osnovnih metoda korekcije poput klasičnih FRK, LASIK, Super LASIK prelazi 20 godina; Femto LASIK je u upotrebi 10 godina, najnoviji Relex SMILE posljednjih godina - 5 godina.

    Kriteriji za ocjenjivanje za očne klinike

    Svaki pacijent koji se odlučio korigirati vid postavlja se pitanje: gdje učiniti lasersku korekciju vida u Moskvi? Zbog toga smo sve klinike ocijenili prema 5 kriterija koji određuju ispravan izbor pacijenta:

    Prvo, reputacija klinike na moskovskom tržištu oftalmologije i iskustvo laserske korekcije vida već najmanje 15 godina.

    Drugo, razina kvalifikacije stručnjaka koji proizvode predoperativnu dijagnostiku i samu refrakcijsku kirurgiju.

    Treće, korištena oprema je stupanj njegove pouzdanosti, sigurnosti i udobnosti za pacijenta.

    Četvrto, analiza pregleda pacijenata na Internetu na različitim neovisnim resursima - u tražilicama, otzoviksima, specijaliziranim forumima, društvenim mrežama.

    I na kraju, peto, to je trošak korekcije, koji u Moskvi uvelike varira. Uvjereni smo da moramo biti oprezni i od najjeftinijih ponuda i pažljivo razumjeti razloge najskupljih cijena..

    Klinika "Spectrum"

    O klinici

    "Spektar" - zakažite sastanak. Da, sa pouzdanjem možemo reći da je ovo zaista najkraći i najpravedniji način u Moskvi za ljude koji žele zaboraviti na naočale i kontaktne leće i mogu si priuštiti lasersku korekciju vida s profesionalcima izvan klase. Spektar je podigao traku za vrhunsku lasersku korekciju vida u glavnom gradu na novu visinu - kirurzi, oprema i usluga. No, cijena cijena ostala je na razini svih ostalih klinika.

    Refraktivni kirurzi

    Dva vrhunska moskovska oftalmološka kirurga okupila su se kako bi napravili referentnu kliniku za oči. Arseny Aleksandrovich Kozhukhov i Oleg Vladimirovich Unguryanov na stručnoj razini posjeduju tehnike laserske korekcije vida, koje su sada "zlatni standard" za ispravljanje kratkovidnosti, hiperopije i astigmatizma u svijetu - Smile i Femto LASIK. Pažljiva predoperativna dijagnostika i proračun programa korekcije jamče optimalan rezultat.

    Oprema

    Ulazeći u kliniku za lasersku kirurgiju Spectrum, svaki refraktivni kirurg osjetit će potopljeno srce jer je "srce" operacijske dvorane njemačka instalacija Carl Zeiss MEL 90 i VisuMax, sposobna precizno ukloniti sve plus i minus dioptrije, donoseći vid na zavidnih 100%, a ponekad i više. Nema sumnje u "što ako pomaknem oko", automatski sustavi praćenja i sigurnosne kontrole jamče mir pacijentu, a aktivni laserski koraci traju doslovno sekunde.

    Pregledi klinike

    Radost i sretna lica pacijenata uvijek su najbolja nagrada za liječnika. Ogromna većina pacijenata u kritikama govori o tim osjećajima. Na raznim mjestima pišu o Spektru, sve smo analizirali. Svaki pregled s bilo kojom primjedbom pada u vidno polje uprave klinike, a problem se uvijek rješava tako da je pacijent zadovoljan.

    Ovo je još jedna tajna najuspješnijeg pokretanja oftalmološke klinike u segmentu laserske korekcije vida u Moskvi u posljednjih 10 godina. Premium metode Smile i Femto LASIK po adekvatnoj cijeni u iskusnim rukama najboljih od najboljih - možda najbolja investicija vašeg novca u izvrsnom vidu.

    Oftalmološke klinike Moskve

    • sastanak ginekologa 2 000 rub. 1 000 rub.
    • imenovanje endokrinologa 2 000 rub. 1 000 rub.
    • Dermatolog sastanak 2.000 rub. 1 000 rub.
    • ENT prijem od 2.200 rubalja. od 1 100 rub.
    • kardiolog sastanak 3 000 rub. 1 500 rub.
    • imenovanje kirurga 3 000 rub. 1 500 rub.
    • prijem terapeuta od 2.200 rubalja. od1 100 rub.
    • pregled oftalmologa 2 200 rub. 1 100 rub.
    • sastanak ginekologa 2 000 rub. 1 000 rub.
    • imenovanje endokrinologa 2 000 rub. 1 000 rub.
    • Dermatolog sastanak 2.000 rub. 1 000 rub.
    • ENT prijem od 2.200 rubalja. od 1 100 rub.
    • kardiolog sastanak 3 000 rub. 1 500 rub.
    • imenovanje kirurga 3 000 rub. 1 500 rub.
    • prijem terapeuta od 2.200 rubalja. od1 100 rub.
    • pregled oftalmologa 2 200 rub. 1 100 rub.

    Kako pronaći oftalmološku kliniku u Moskvi

    Pogledajte katalog od 332 klinike, pročitajte recenzije, prijavite se telefonom ili putem interneta. Cijena usluga u oftalmološkim klinikama u Moskvi kreće se od 200 rubalja. do 48000 rub..

    Najbolje oftalmološke klinike u vašoj blizini

    Rangiranje 332 klinike i 5007 pregleda njihovog rada.

    Najbolji oftalmolozi (oftalmolozi)

    Reshetnikova Vera Yurievna

    • Liječnik najviše kategorije kvalifikacija
    • Kandidat medicinskih znanosti

    Specijalizirano je za prevenciju, dijagnostiku i liječenje katarakte, glaukoma, miopije (miopije). Provodi potrebne metode pregleda, dijagnoze i liječenja očnih bolesti, kao i manje kirurške intervencije: punkcija ciste, uklanjanje i otvaranje ječma.

    Trošak prijema je 1800 rubalja..

    Recenzije

    Svima se svidjelo. Sve je ispričala, objasnila i uvjerila. Liječnik je propisao liječenje. Savjetovao je što se traži. Puno hvala.

    • Prvi maj
    • Schelkovskaya
    • Izmailovskaya
    • Cherkizovskaya
    • Sveučilište
    • Dobryninskaya
    • listopad
    • čišćenje
    • Serpukhovskaya

    Gorbacheva Olga Anatolyevna

    Provodi dijagnozu, prevenciju i liječenje očnih bolesti kao što su astigmatizam, miopija (miopija), hiperopija (hiperopija), konjuktivitis (virusni, bakterijski, alergični), strabizam, ječam. Sudjelovao je u ispitivanjima očiju, kao i u odabiru naočala i kontaktnih leća.

    Trošak prijema je 2000 rubalja..

    Recenzije

    Liječnik je pažljiv, profesionalan, vrlo promišljen. Slušala me s velikom pažnjom. Olga Anatolyevna dobro reagira na pitanja, detaljno je odgovarala, pojasnila sve i dala preporuke. Jedna je od najboljih liječnika u svojoj specijalizaciji..

    • Motor zrakoplova
    • Trg Ilyich
    • rimski

    Komarova Marianna Gennadievna

    • Liječnik najviše kategorije kvalifikacija (2001)
    • Kandidat medicinskih znanosti

    Oftalmolog kirurg, profesor RAE, voditelj odjela za oftalmologiju. Specijalizirao se za kirurško liječenje očnih bolesti u bolesnika starijih od 40 godina. Obavila je više od 15 tisuća očnih operacija različitih kategorija složenosti. Autor je više od 80 publikacija, ima 17 patenata Ruske Federacije za izume iz područja oftalmologije.

    Trošak prijema je 4550 rubalja.

    Recenzije

    Jako sam zadovoljan savjetovanjem, doktore. Dobio sam odgovore na sva pitanja koja sam postavio liječniku. Dijagnoza se poklapala s prethodnom dijagnozom specijalista iz druge medicinske ustanove. Daju se preporuke, pripazite da koristite savjet liječnika.

    • Alekseevskaya
    • ENEA
    • Avenija mira
    • Riga
    • Izložbeni centar

    Askerova Sevindž Mustadzhabovna

    Specijalizirala se za opću oftalmologiju, oftalmohirurgiju, dječiju oftalmologiju, okuloplastiku, kozmetičku mikrokirurgiju.

    Trošak prijema je 2650 rubalja.

    Recenzije

    Bili su na prijemu profesorice Askerove S.M. Vrlo zadovoljan rezultatom! Prije nje, nitko nam nije mogao ispraviti vid, jer su oči različite, složeni astigmatizam. Sada smo kupili naočale prema njezinom receptu i vrlo smo zadovoljni! Neizmjerno sam zahvalna profesoru!

    • Novi Cheryomushki
    • Avenija Vernadskog
    • Kaluga
    • Sveučilište
    • Unija za razmjenu
    • Smolenskaya
    • Kropotkinskaya
    • Arbat

    Mironkova Elena Aleksandrovna

    Dijagnosticira i liječi astigmatizam, kratkovidnost, hiperopiju, konjuktivitis (virusni, bakterijski, alergični), strabizam i ječam. Sudjelovao je u ispitivanjima očiju, kao i u odabiru naočala i kontaktnih leća.

    Trošak prijema je 2990 rubalja..

    Recenzije

    Dobar i profesionalan stručnjak. Ispitivala mi je vid i propisala mi lijekove. Sve je bilo na visokoj razini.!

    • Mayakovskaya
    • Novoslobodskaya
    • Pushkinskaya
    • Tverskaya
    • Chekhovskaya

    Popov Igor Alexandrovich

    • Kandidat medicinskih znanosti (2004)

    Liječnik oftalmolog kirurg. Uključuje u uklanjanju halaziona, ksantelazme, pterygiuma, zagađivača mekušaca, ciste, papiloma.

    Trošak prijema je 1450 rubalja.

    Recenzije

    Igor Alexandrovich je kvalificirani liječnik, profesionalac u svom području. Objasnio je sve, rekao i provjerio, zadovoljan sam prijemom.

    • Medvedkovo
    • Sveučilište
    • Akademski
    • Unija za razmjenu
    • Novi Cheryomushki
    • Vrabovi brda

    Denisova Daria Andreevna

    • Kandidat medicinskih znanosti

    Dječji oftalmolog. Posjeduje sve potrebne kliničke i instrumentalne metode za dijagnosticiranje očne patologije. Obavlja autorefraktometriju, biomikroskopiju, keratometriju, računalnu perimetriju, izravnu i obrnutu oftalmoskopiju. Obavlja odabir jednostavnih i astigmatičnih naočala, odabir kontaktnih leća.

    Trošak prijema je 2600 rubalja.

    Recenzije

    Odveli su moju kćer da provjere njen vid. Liječnik je divan. Odmah sam našao kontakt s djetetom. Na pregledu je kći pomogla liječniku u svemu. Stvarno sam uživao. Sada djevojka zna što treba učiniti i kako se ponašati s oftalmologom.

    • Alekseevskaya
    • ENEA
    • Riga
    • Izložbeni centar
    • Ulica akademika Koroleva
    • Voikovskaya
    • Petrovsko-Razumovskaya
    • Riječna stanica
    • Vodni stadion
    • Sokol
    • Voikovskaya
    • Sokol
    • Zračna luka

    Fridman Natalija Vsevolodovna

    Bavi se dijagnosticiranjem, korekcijom i liječenjem bolesti organa vida. Ima više od 200 publikacija i članaka u znanstvenim časopisima i nekoliko patenata za autorska prava..

    Trošak prijema je 2500 rubalja..

    Recenzije

    Liječnik je lijep, jasno je da je kandidat medicinskih znanosti i profesionalac. Potpuno me pregledala, propisala mi lijekove i uveče mi je postalo lakše. Hvala joj puno.

    • Izložba
    • Poslovni centar
    • međunarodna
    • Krasnopresnenskaya
    • 1905. ulica

    Kopaeva Svetlana Valentinovna

    Vodeći oftalmolog, oftalmohirurg koji posjeduje sve metode oftalmološke dijagnoze i liječenja očnih bolesti. Provodi dijagnozu i liječenje refraktivne patologije, miopije, hiperopije, astigmatizma, korekcije kontakta. Autor više od 20 publikacija iz područja oftalmologije.

    Trošak prijema je 2490 rubalja.

    Recenzije

    Liječnik je pregledao dijete, dao savjet, obavio sve potrebne postupke, dijete je izašlo zadovoljno, prijem mu nije uzrokovao nelagodu. Saznali smo sve što trebate i planirate se ponovno prijaviti za mjesec dana. Svidjelo mi se kako je liječnik komunicirao s djetetom, objasnio na pristupačan način i.

    • Bunin Alley
    • Gorčakova ulica
    • Zhulebino
    • Kotelniki
    • Avenija Lermontov
    • Vykhino
    • Kuzminki
    • Volzhskaya
    • Tekstilni radnici
    • Avenija Ryazan

    Davydov Dmitrij Viktorovich

    • Liječnik najviše kategorije kvalifikacija
    • Dr. Med. / Profesor

    Izvodi jedinstvene plastične i rekonstruktivne operacije u području kirurgije lica i orbite, oftalmičke kirurgije, protetike za anoftalmiju (odsutnost očne jabučice), plastične kirurgije očnih kapaka, rinoseptoplastike. Autorica je monografije, 5 nastavnih pomagala i 96 članaka u časopisima recenziran od strane Visokog atestnog povjerenstva Ruske Federacije. Autor je više od 30 patenata Ruske Federacije za izume u području medicine.

    Trošak prijema je 4550 rubalja.

    Recenzije

    Vrlo dobar liječnik, bio sam zadovoljan savjetovanjem, odmah shvatite da padate u ruke profesionalca

    • Alekseevskaya
    • ENEA
    • Avenija mira
    • Riga
    • Izložbeni centar
    • Trg Ilyich
    • rimski
    • Bjeloruski
    • Mayakovskaya
    • Barikada
    • Krasnopresnenskaya
    • 1905. ulica

    Akberova Sevindž Ismail

    Dijagnosticira i liječi astigmatizam, kratkovidnost, hiperopiju, konjuktivitis (virusni, bakterijski, alergični), strabizam i ječam. Sudjelovao je u ispitivanjima očiju, kao i u odabiru naočala i kontaktnih leća.

    Trošak prijema je 1900 rubalja.

    Recenzije

    Sve mi se svidjelo. Došao je dobar doček. Pomogli su mi oko mog problema. Liječnik je s poštovanjem razgovarao. Sve mi je ispričala detaljno i opisala.

    • Jedrilica
    • Riječna stanica
    • Pyatnitskoe autocesta
    • Skhodnenskaya
    • Domodedovo
    • Kashirskaya
    • Kantemirovskaya
    • Tsaritsyno
    • Orekhovo

    Belikova Elena Ivanovna

    Glavni liječnik, oftalmološki kirurg. Posjeduje moderne metode dijagnosticiranja i liječenja oftalmičkih bolesti, neovisno provodi excimer laser korekcije, uključujući na femtosekundnom laseru, laserskoj operaciji mrežnice, mikrokirurškim operacijama katarakte, uključujući fakoemulzifikacija implantacijom modernih IOL-a i glaukoma. Glavni je liječnik u klinici. Autor je 56 tiskanih znanstvenih radova.

    Trošak prijema je 5000 rubalja..

    Recenzije

    Liječnik me odlično primio, sve pregledao, dobro pregledao, propisao operaciju. Dobar kvalitet prijema. Puno ti hvala.

    • Semenovskaya
    • Autocesta entuzijasta
    • Motor zrakoplova

    Rodin Aleksandar Sergejevič

    Oftalmolog. Doktor Optometrije. Izvodi lasersku korekciju vida, dijagnostiku i lasersko liječenje bolesti mrežnice, optometriju. Autorica je udžbenika za oftalmologe o optičkoj tomografiji mrežnice i nekoliko publikacija u najcjenjenijim znanstvenim časopisima u SAD-u i Kanadi. Jedini oftalmolog u Ruskoj Federaciji s važećom dozvolom za Sjevernu Ameriku (Ontario).

    Trošak prijema je 2500 rubalja..

    Recenzije

    Zahvaljujući ovom liječniku, mogu vidjeti bez naočala! Dugi niz godina razmišljao sam o laserskoj korekciji, ali nisam se mogao odlučiti. Alexander Sergeevich bio je vrlo profesionalan, kompetentan i mogao se pokazati kao vrlo iskusna, savjesna osoba. Odlučio sam mu vjerovati.

    • Zračna luka
    • Polezhaevskaya

    Kurenkov Vjačeslav Vladimirovič

    Visoko kvalificirani oftalmohirurg. Osnivač je refrakcijske kirurgije u Rusiji. Vrhunski je specijalist na području katarakte i refrakcijske kirurgije. Autor je više od tristo znanstvenih radova i autor / koautor 25 patenata za izum.

    Trošak prijema je 5500 rubalja.

    Recenzije

    Prijem je bio održan u to vrijeme, odličan ispit, stav je uljudan i korektan. Sve na vrijeme, po dogovoru.

    • Krylatskoe
    • mladež
    • Kuntsevskaya
    • Pionir
    • Slavenski bulevar

    Mityagina Olga Nikolaevna

    Oftalmolog. Provodi istraživanje odraslih i djece nakon 4 godine. Bavi se dijagnosticiranjem i liječenjem bolesti mrežnice, glaukoma, bolesti prednjeg segmenta oka.

    Trošak prijema je 1500 rubalja..

    Recenzije

    Liječnik je vrlo profesionalan, vrlo pažljiv, vrlo brzo nas je prihvatio i ona ima vrlo dobar stav prema pacijentu. Liječnik nam je dao korekciju leća očiju, pregledao je fundus i dao preporuke.

    • Zračna luka
    • Polezhaevskaya

    Skorobogatova Ekaterina Sergejevna

    Provodi dijagnostiku i liječenje očnih bolesti, sveobuhvatni pregled pacijenata s refrakcijskim pogreškama (miopija, hiperopija, astigmatizam), sveobuhvatni pregled bolesnika s kataraktom, vitreoretinalnom patologijom, korekciju svih vrsta ametropije itd..

    Trošak prijema je 3900 rubalja.

    Recenzije

    Išla sam na sastanak s Ekaterinom Sergejevnom Skorobogatovom (oftalmolog) - dojam je vrlo dobar. Nisam odredio dodatne postupke i analize, preporuke za liječenje odmah su pomogle (užasno vodenast i svrbež u očima). Cijene su pristupačne. Ne mogu još reći ništa loše.

    • Cijev
    • Chekhovskaya
    • Tsvetnoy Boulevard

    Kim Tatyana Sergeevna

    Voditeljica oftalmološke klinike. Bavi se liječenjem zaraznih i alergijskih bolesti očiju, patologije mrežnice, glaukoma, katarakte, ozljede organa vida, očnih bolesti u djece. Autor je brojnih znanstvenih članaka objavljenih u časopisima o časopisu.

    Trošak prijema je 6695 rubalja.

    Recenzije

    Stvarno sam volio doktora. Od svih okulista, ona mi se činila tako kompetentna, odgovarala je na sva pitanja, rekla marketinške trikove i što stvarno djeluje. Vrlo pažljiva, kompetentna žena. Obišao sam toliko okulista, tražio sam treće mišljenje o laserskoj korekciji vida i.

    • Tretyakovskaya
    • čišćenje
    • Novokuznetsk
    • Kropotkinskaya
    • listopad
    • Smolenskaya
    • Kijev
    • Kakhovskaya
    • Krasnopresnenskaya
    • Arbat

    Evgrafov Vladimir Yuryevich

    Bavi se dijagnosticiranjem i liječenjem strabizma, ambleopije i korekcije astigmatizma ovisno o dobi. Liječenje bolesnika s progresivnom kratkovidnošću. Izbor korekcije naočala bilo koje složenosti. Primjena pleopto-ortoptičkih i fizioterapeutskih metoda liječenja.

    Trošak prijema je 2380 rubalja.

    Recenzije

    Liječnik je dobro upućen u svoje pitanje. Iskreno je obavio pregled očiju. Ali želio bih biti unaprijed upozoren da neki postupci koštaju odvojeno novac.

    • Slavenski bulevar
    • Pionir
    • Filevsky Park
    • Kuntsevskaya

    Tabarchuk Elena Alexandrovna

    Dječji i odrasli oftalmolog. Provodi dijagnostiku i liječenje bolesti prednjeg segmenta oka, optičku korekciju vida kod djece i odraslih, liječenje strabizma i glaukoma. Ima patent, smjernice i članke iz područja kirurškog liječenja vatrostalnog glaukoma. Redovito sudjeluje na konferencijama Ruskog društva oftalmologa (OER), Europskog društva za glaukom (EGS) i Europskog udruženja za proučavanje očiju i vida (EAVER).

    Trošak prijema je 13500 rubalja.

    Recenzije

    Hodali smo 3 godine, sve je u redu, ali cijena je previsoka za sastanak, plaćati oko 500 eura za troje djece odvojeno je poprsje.

    • Barikada
    • Pushkinskaya
    • Tverskaya
    • Chekhovskaya
    • Krasnopresnenskaya
    • Dostoevskaya
    • Avenija mira
    • Riga
    • Marina Grove
    • Sukharevskaya
    • Avenija mira
    • Dostoevskaya
    • Sukharevskaya
    • Tsvetnoy Boulevard
    • Riga
    • Dostoevskaya
    • Marina Grove
    • Riga
    • Avenija mira
    • Mendeljejev

    Sergejeva Natalija Dmitrievna

    Usvaja odrasle i djecu do godinu dana i starije. Provodi istraživanje i liječenje lakrimalnih prolaza, postavljanje zatvarača, liječenje upalnih, degenerativnih, vaskularnih bolesti itd. Na temu disertacije objavljeno je 7 znanstvenih radova, od kojih su tri bila u publikacijama koje je pregledalo Više atestno povjerenstvo..

    Trošak prijema je 6695 rubalja.

    Recenzije

    Sve mi se svidjelo. Liječnik je prvo govorio o nijansama koje drugi liječnici nisu primijetili ili nisu znali, liječnik mi je naredio da podvrgnem dodatnim pregledima radi točne dijagnoze. Sve mi se svidjelo.Natalija Dmitrievna kompetentna je, vrlo ugodna žena.Ona zna svoj posao..

    • Smolenskaya
    • Kijev
    • Kakhovskaya
    • Krasnopresnenskaya
    • Arbat

    Belyaeva Margarita Ivanovna

    Oftalmolog-laserski kirurg. Specijalizirano je za provođenje mikrokirurških laserskih operacija bilo koje složenosti na koagulacijskim i destruktivnim laserima bilo kojeg sustava. Bavi se promatranjem pacijenata nakon operacija (za kronične bolesti dugi niz godina, ako je potrebno, prilagodbom laserskih intervencija ili terapijom lijekovima). Posjeduje i široko primjenjuje u praksi najnovije metode konzervativnog i laserskog liječenja očnih bolesti. On ima 6 patenata za izum u liječenju dijabetičke retinopatije.

    Trošak prijema je 2000 rubalja..

    Recenzije

    Ozbiljna žena, iskusni liječnik! Sve što sam trebao saznati, saznao sam. Cijena ulaznice odgovara zaslugama kandidata!

    Ocjena najboljih oftalmoloških klinika u Moskvi

    9 najboljih očnih klinika u Moskvi

    * Pregled najboljih prema uredništvu Expertology.ru. O kriterijima odabira. Ovaj je materijal subjektivan, nije oglas i ne služi kao vodič za kupnju. Prije kupnje trebate se posavjetovati sa stručnjakom.

    Vizualne bolesti nisu uvijek povezane s promjenama vezanim za dob. Nalaze se kod djece, adolescenata, ljudi srednjih godina. Ali ako se mala odstupanja od norme mogu ispraviti naočalama, tada se ozbiljniji problemi rješavaju kirurški. Statistički podaci pokazuju da je odrasla populacija Rusije 1,5-2 puta osjetljivija na bolesti organa vida u usporedbi s Europljanima. I kao rezultat - povećan broj pacijenata u specijaliziranim klinikama i otvaranje novih medicinskih centara.

    Problemi s oštećenjem vida liječe se u mjestu prebivališta, ali ozbiljne bolesti često se šalju u pomoć gradskim oftalmolozima radi pomoći. Kako ne bismo pogriješili i pravilno odabrali specijaliziranu ustanovu, za goste i stanovnike Moskve sastavili smo ocjenu 9 najboljih očnih klinika koje nude širok spektar usluga, rade isključivo kvalificirani liječnici i koji su opremljeni najmodernijom opremom za bezbolno uklanjanje bilo kakvih problema s vidom.

    Ocjena najboljih klinika za oči u Moskvi

    ImenovanjemjestoKlinikaklijenata
    Ocjena najboljih klinika za oči u Moskvi1Moskovska očna klinika4.9
    2Očna klinika dr. Belikova4.9
    3Klinika dr. Shilova4.8
    4Istraživački institut očnih bolesti RAMS4.8
    petMikrokirurške oči MNTK nazvane po S. Fedorovu4.7
    6Institut očnih bolesti nazvan po Helmholtz4.7
    7excimer4.7
    8Multidisciplinarni oftalmološki centar4.6
    devetCentar za djelotvornu oftalmologiju Ilyinskaya4.5

    Moskovska očna klinika

    Moskovska očna klinika je oftalmološka ustanova koja je na našem popisu na prvom mjestu. Specijalizirana je za sve vrste bolesti organa vida, uključujući i najsloženije. Ovdje se provodi laserska korekcija, liječenje katarakte, mrežnice, glaukoma, strabizam se ispravlja ne samo kod odraslih, već i kod djece. Klinika koristi vitreoretinalnu operaciju, uz pomoć koje se vizualna funkcija poboljšava ili potpuno obnavlja čak i u onim slučajevima koji su se već smatrali beznadnim..

    Osoblje se sastoji od poznatih oftalmologa i kirurga koji imaju dovoljno iskustva i znanja. Korištenjem visokotehnološke opreme, rezultat liječenja može se pojaviti nakon prvog posjeta. Uređaji se koriste samo novi. Oni isključuju pogreške i pogreške tijekom dijagnostike i kirurških intervencija. Uprava ispravno pristupa pitanju imenovanja, tako da postupak ne treba puno vremena. To možete učiniti ne samo telefonom, već i na web stranici medicinske ustanove.

    Cijena usluga je prosječna u Moskvi. Centar prihvaća pacijente za police osiguranja. Također za neke kategorije postoji sustav popusta. Klinika se nalazi na 11 Semenovsky Lane i svakodnevno prima pacijente, počevši od 9 sati ujutro i završava u 21 sat. Besplatni broj za dodatne informacije: 8800777 38 81.

    Očna klinika dr. Belikova

    Drugo mjesto u ocjeni zasluženo zauzima Očna klinika dr. Belikova. Elena Ivanovna, glavna liječnica centra, posvetila je gotovo 30 godina proučavanju i liječenju složenih bolesti organa vida. Doktor medicinskih znanosti osobno je uključen u velike operacije, što jamči maksimalan uspjeh. Klinika je više puta postala laureat prestižnih natječaja i jedna je od deset najboljih oftalmoloških ustanova u Rusiji.

    Zahvaljujući najnovijoj opremi, dijagnostika se javlja čak i u kasnim fazama bolesti. Popis usluga uključuje liječenje više od 40 vrsta oštećenja vida. Ovdje se koriste nehirurške metode, kao iu ozbiljnijim slučajevima, kirurške intervencije. Nakon dijagnoze i pregleda od oftalmologa, poliklinika će za vas odabrati naočale ili kontaktne leće. Prednost je u tome što su ovdje djeca na dobi od šest mjeseci prihvaćena na pregled i liječenje, što pomaže u isključivanju mnogih ozbiljnih bolesti i započinjanju liječenja u ranoj fazi.

    Cijene usluga su prilično konkurentne. Dakle, skleroplastika 1 oka koštat će 10 000 rubalja., Kirurgija nekomplicirane katarakte uz sudjelovanje Belikova E.I. - 35000 str. Radno vrijeme: od 8.00 do 20.00. Centar se nalazi na aveniji Budyonny, zgrada 26, zgrada 2. Možete se zakazati na službenoj web stranici ili putem telefona registra: +7495366 43 83.

    Klinika dr. Shilova

    Treće mjesto na ljestvici nalazi se na Klinici dr. Šilova. Tatyana Yurievna kombinira praktični, istraživački i nastavni rad više od 20 godina. Članica je Europskog, Američkog i Ruskog društva oftalmologa, osobno provodi do 350 operacija mjesečno, uključujući složene slučajeve.

    Tijekom liječenja koriste vlastito nakupljeno iskustvo, kao i svjetska dostignuća u području oftalmologije. Europska oprema u skladu je s međunarodnim standardima i uklanja pogreške tijekom inspekcije i operacija. Klinika pruža širok spektar usluga. Ovo je laserska korekcija, liječenje keratokonusom, astigmatizmom, strabizmom, hiperopijom i kratkovidnošću, melanomom, katarakom, glaukomom i mrežnicom, odabirom noćnih leća. Prijem vode ruski liječnici uskog i širokog profila, uključujući dječje oftalmologe, kao i pozvane stručnjake iz vodećih klinika u Njemačkoj.

    Konzultacija Shilova T. Yu. Uz primarnu dijagnostiku košta 6900 rubalja, njemački profesor Walter Secundo - 14000 str. Klinika stalno održava promocije koje značajno smanjuju troškove liječenja. Prednosti postoje za mnoge kategorije građana. Centar je otvoren svakodnevno od 10 do 19 sati, osim nedjelje. Lokacija: Lukinskaya ulica, kuća 8, zgrada 3. Na sva pitanja od interesa odgovarat će telefonom: +7495589 33 65.

    Istraživački institut očnih bolesti RAMS

    Četvrta rangirana javna ustanova osnovana je prije 45 godina. Danas je poznat ne samo kod nas, već i u inozemstvu. Višegodišnje istraživačko iskustvo stvorilo je povoljnu bazu za liječenje mnogih bolesti koje su se prije smatrale beznadnim. Klinika stalno nadograđuje opremu koja ispunjava najbolje svjetske standarde, koristi uređaje najnovije generacije i privlači sve više i više novih stručnjaka s kandidatima i doktoratima..

    Pri prvom posjetu pacijentu se odmah daje ambulantna iskaznica i na dan liječenja postavlja se kompletna dijagnoza. Svi pregledi obavljaju se u zgradi istraživačkog instituta bez dodatnih analiza u drugim klinikama. Prostori za pacijente nakon kirurških intervencija opremljeni su sa svime neophodnim za ugodan boravak u njima. Uz otklanjanje problema organa vida, institut provodi i plastičnu operaciju na pomoćnom očnom aparatu i zubno liječenje..

    Usluge se pružaju u okviru police obveznog zdravstvenog osiguranja, a u njenoj odsutnosti - na plaćanoj osnovi. Popis usluga koje nisu uključene u zdravstveno osiguranje plaća se prema cjeniku. Umirovljenici i osobe s invaliditetom mogu iskoristiti pogodnosti. Istraživački institut nalazi se na adresi Moskva, ul. Rossolimo, kuća 11 i otvoren je od ponedjeljka do petka od 8 do 19 sati. Kontakt broj: +7 499 248 01 28.

    Mikrokirurške oči MNTK nazvane po S. Fedorovu

    Oftalmološki centar osnovao je poznati znanstvenik Svyatoslav Nikolayevich Fedorov i zauzima časno mjesto u našoj ocjeni. Njegova otkrića, utemeljena na višegodišnjoj praksi i istraživanjima, spasila su milione ljudi širom svijeta od nošenja naočala. Danas klinika nastavlja svoje tradicije, a otvaranje podružnica u većim gradovima zemlje poboljšava statistiku očnih bolesti i svima daje jasan svijet bez izobličenja.

    MNTK je opremljen najnovijom tehnologijom, koristi uređaje koji udovoljavaju međunarodnim standardima za dijagnozu i liječenje i koristi jedinstvene metode koje su razvijene. Pacijentima i njihovim polaznicima nudi se smještaj u najnerazvijenijim područjima na teritoriju kompleksa ili u rehabilitacijskom centru u ekološki čistom dijelu glavnog grada.

    Očna mikrokirurgija nazvana po S. Fedorovu pruža besplatne usluge iz Fonda MHI i plaćene usluge koje nisu uključene na njegov popis. Za pregled i prijem putem telefona ili web stranice, možete registrirati djecu od rođenja. Radno vrijeme: od 8.30 do 17 sati od ponedjeljka do četvrtka. Zatvara se 1 sat ranije u petak, pacijenti se ne prihvataju vikendom. Adresa klinike, Moskva, Beskudnikovy Boulevard, zgrada 59A. Možete postaviti pitanja i dobiti dodatne informacije pozivanjem besplatnog broja za sve pretplatnike Ruske Federacije: 8800555 86 12.

    Institut očnih bolesti nazvan po Helmholtz

    Istraživački institut zauzima vodeće mjesto u liječenju složenih bolesti organa vida u Rusiji. Koristi iskustva vodećih oftalmologa, priznatih liječnika i kandidata znanosti. Danas osoblje uključuje više od 600 zaposlenika. Od toga je 39 ljudi - sa diplomom medicinskih znanosti, 88 - kandidat medicinskih znanosti, 17 profesora, 11 - sa titulom „zasluženi doktor“, a dvoje - „zasluženi znanstvenik“. Ostali imaju najvišu kvalifikacijsku kategoriju. Ravnateljica Instituta za očne bolesti nazvana po Helmholtz je glavni oftalmolog u zemlji.

    Institut koristi inovativne metode koje sprječavaju slabovidnost i sljepoću i prvenstveno rješavaju probleme oštećenja očiju, glaukoma, urođene patologije, onkologije, zaraznih bolesti. Ona je osnova medicine katastrofe, gdje se rehabilituju ljudi pogođeni terorističkim aktima i prirodnim katastrofama..

    Centar prihvaća pacijente od prvog rođendana do starosti i pruža im ne samo ambulantno, već i bolničko liječenje. Radi svakodnevno od 8,30 do 15,00, osim subote i nedjelje. Pacijenti su primljeni u hitnu službu svakodnevno. Adresa klinike, Moskva, Sadovaya-Chernogryazskaya, kuća 14/19, u blizini stanice metroa "Red Gate". Telefon registra: +7 495 625 87 73.

    excimer

    Klinika uključena u ocjenu započela je s radom prije više od 20 godina, a danas ima podružnice u najvećim gradovima Rusije, gdje se provodi početni pregled pacijenata, dijagnoza bolesti i liječenje u svim fazama. Osoblje, sastavljeno od vodećih prijestolnica oftalmologa, pomoći će u najkraćem mogućem roku za rješavanje svih problema povezanih s vidom. To su akademici, profesori, izvanredni profesori, doktori znanosti i kandidati, svi imaju najvišu kategoriju kvalifikacija. Visokotehnološka oprema omogućuje vam da točno dijagnosticirate i odmah započnete liječenje.

    Usluge uključuju dječju i adolescentnu oftalmologiju. Pacijenti mogu ispraviti astigmatizam, hiperopiju, kratkovidnost. Kirurzi obavljaju operacije implantacije leća, zamjenu leća i keratoplastiku. Liječenje vlaknima provodi se laserskim, terapijskim ili kirurškim metodama. Izbor bodova - besplatan s sveobuhvatnim pregledom u centru.

    Cijene u Moskvi su prosječne, prilično pristupačne. Obiteljski bonus program omogućuje vam ostvarenje popusta na usluge za rodbinu. Veterani i invalidi mogu iskoristiti ponudu: minus 5000 rubalja. količine liječenja katarakte. Excimer radi svaki dan od 9:00 do 20:00 sedam dana u tjednu. Adresa klinike: Moskva, Marxistička ulica, 3, zgrada 1. Telefon: +7495620 35 55.

    Multidisciplinarni oftalmološki centar

    Centar prihvaća pacijente svih dobnih skupina. Uređaji visoke tehnologije omogućuju uspostavljanje dijagnoze u najkraćem mogućem roku i započinjanje liječenja prema međunarodnim metodama, koristeći vlastito nagomilano iskustvo. Štoviše, cijene usluga su prilično pristupačne za mnoge kategorije građana. Klinika ima profesore i doktore znanosti. Također prakticira recepciju i strane oftalmologe, pozvane na zahtjev pacijenta..

    Možete se obratiti medicinskoj ustanovi sa sljedećim problemima: strabizam, miopija, hiperopija, glaukom, katarakta, bolesti rožnice i mrežnice. Klinika široko koristi metodu vitreoretinalne kirurgije. Multidisciplinarni oftalmološki centar koristi opremu njemačke tvrtke koja je priznati svjetski proizvođač proizvoda za oftalmološku medicinu. Svi su zaposlenici educirani, stoga pogreške u radu s uređajima nisu dopuštene.

    Posebne ponude mogu značajno smanjiti troškove dijagnoze i liječenja. Uspostavljene cijene u potpunosti su u skladu s kvalitetom primljenih usluga. Rad se odvija prema rasporedu: svakodnevno od 10:00 do 19:00, osim nedjelje. Centar ima pogodan položaj u ulici Lukinsky, kuća 8, zgrada 3. Broj za informacije i termine: +7495955 91 34.

    Centar za djelotvornu oftalmologiju Ilyinskaya

    Zaključujemo ocjenu s centrom koji više od 5 godina pomaže vratiti vid i zadržati ga što je duže moguće. Marina Vitalievna Ilyinskaya liječnica je najviše kategorije, programer najnovijih metoda liječenja i autorica mnogih znanstvenih publikacija. Sve osoblje klinike ima dugogodišnje radno iskustvo, često su profesori, akademici i doktori medicinskih znanosti pozvani na savjetovanje.

    Eliminacija znakova lošeg vida rezultat je studija ne samo oka, već i cijelog tijela kako bi se utvrdili korijenski uzroci bolesti. Osoblje ima gastroenterologe, neurologe, kardiologe, terapeute i homeopate. Na zahtjev pacijenta i nemogućnost dolaska na kliniku, stručnjaci sami odlaze na navedenu adresu, gdje ne mogu izvršiti samo početni pregled, već i napraviti potrebnu dijagnostiku te, u jednostavnim slučajevima koji ne zahtijevaju dodatne pretrage, propisuju liječenje.

    Prijem se vrši po dogovoru, ali u kritičnoj situaciji liječnik će odmah prihvatiti i pružiti potrebnu pomoć. Za nerezidentne hotelske komplekse, sobe su rezervirane dva tjedna. Bonusi i posebne ponude mogu ne samo smanjiti cijenu usluga, već i privući nove ljude za kvalitetno liječenje organa vida. Klinika prima pacijente svaki dan od 9,00 do 21,00. Raspored u subotu: 10: 00-16: 00. Adresa centra: ul. Cherepanovy 32, Moskva. Specijalisti se možete prijaviti pozivom: +7495649 11 03.

    Pažnja! Ova je ocjena subjektivna, nije oglas i ne služi kao vodič za kupnju. Prije kupnje trebate se posavjetovati sa stručnjakom.

    Najbolje oftalmološke klinike (Moskva)

    Popis javnih i privatnih klinika prepoznatljiv kao najbolji u oftalmološkom profilu na temelju analize mišljenja pacijenata.

    Najbolje vladine klinike

    MNTK mikrokirurgija oka nazvana po S N. Fedorova

    Očna mikrokirurgija svjetski je poznati i najveći oftalmološki kompleks u Rusiji koji ima 11 podružnica u cijeloj zemlji i pruža specijaliziranu visokotehnološku pomoć odraslima i djeci..

    Fedorov u ISTC-u "Mikrohirurgija oka" provodi složene preglede pacijenata i operacije različitih stupnjeva složenosti za sve oftalmičke bolesti.

    Biro za administrativna pitanja predsjednika Ruske Federacije

    Građani svih dobnih kategorija mogu dobiti širok spektar medicinskih usluga u predsjedničkoj kliničkoj bolnici.

    Oftalmološki odjel posjeduje najsavremeniju dijagnostičku i kiruršku opremu koja pruža sveobuhvatnu dijagnozu i liječenje očnih bolesti. U odjelu se vrši laserska korekcija vida po najsuvremenijim metodama, uključujući potpuno femtolaserske. Ovdje rade iskusni liječnici, od kojih su mnogi kandidati i doktori medicinskih znanosti..

    Visoka pouzdanost kirurških i laserskih tehnologija, u kombinaciji s mogućnostima ambulantnog i bolničkog liječenja u multidisciplinarnoj bolnici, pružit će vam učinkovit tretman na najvišoj razini.

    Gradska klinička bolnica br. 15

    Gradska klinička bolnica broj 15 nazvana po O.M. Filatova je jedno od najvećih medicinskih centara u glavnom gradu.

    Oftalmologija u bolnici:

    • 13 oftalmološki odjel
    • 15 oftalmološki odjel
    • Oftalmološki odjel laserske mikrokirurgije oka, Dnevna bolnica

    Istraživački institut očnih bolesti nazvan po Helmholtz

    Helmholtz znanstveno-istraživački institut GBI Ministarstva zdravlja Rusije najstariji je oftalmološki istraživački centar u Rusiji, koji je uvelike odredio formiranje i razvoj ruske oftalmologije.

    Helmholtz Scientific Research Institute of GB vodeći je problem o oftalmologiji u zdravstvenom sustavu. Najnovija medicinska dostignuća, iskustvo organiziranja i pružanja oftalmološke skrbi u teškim situacijama omogućuju vam vraćanje vida čak i u slučajevima koji su prethodno doveli do sljepoće.

    Oftalmička klinička bolnica nazvana po Botkin

    Podružnica br. 1 Botkinove bolnice, oftalmološka bolnica, veliki je specijalizirani medicinski centar koji uključuje:
    - Savjetodavno-dijagnostička ordinacija za 500 posjeta u smjeni
    - bolnica sa 155 kreveta.

    Aktivno se koriste sve moderne metode dijagnosticiranja i liječenja bolesti organa vida, poput elektrofizioloških studija vidnog živca, optičke koherencijske tomografije mrežnice i optičkog živca, fluorescentne dijagnostike i angiografije mrežnice, ultrazvučne dijagnostike, provodi se velika količina laserskog liječenja, a pacijenti se liječe zbog oštećenja vidnog organa. bolest štitnjače.

    Najbolje privatne klinike

    Moskovska očna klinika

    Klinika je visoko specijalizirana oftalmološka ustanova s ​​modernom dijagnostičkom i kirurškom opremom i visoko kvalificiranim osobljem..

    Klinika se sastoji od nekoliko strukturnih jedinica koje vam omogućuju obavljanje specijaliziranih zadataka:

    • Dijagnostički odjel
    • Odjel refrakcijske kirurgije
    • Odjel laserske terapije
    • Odjel za mikrokirurgiju
    • Dječji odjel

    Postoji privatna bolnica u kojoj pacijenti (ako je potrebno, njihovi rođaci) mogu komotno boraviti u trajanju od pola dana.

    telefon: 8 (800) 777-38-81, (499) 322-36-36

    Klinika profesora Stolyarenka

    Klinika profesora Stolyarenka djeluje od 1998. godine. Ovdje se kontinuirano liječe najkompleksnije očne bolesti (mrežnica i makularna zona: ozljede oka, dijabetička retinopatija itd.)..

    U nekoliko posebno teških slučajeva, klinika je pokrenula kolegijalno odlučivanje i prakse preporučujući dobivanje „drugog mišljenja“ vodećih domaćih i stranih stručnjaka. Velika većina operacija obavlja se ambulantno u 25 ili 27 Guage formatu. Sa svakim pacijentom zaključuje se individualni ugovor na dijagnostiku i / ili operaciju, a svakom se pacijentu izdaje potpuna kopija anamneze.

    telefon: (499) 270-5474

    Klinika za očne bolesti Excimer

    Klinika za oftalmologiju Excimer u Moskvi djeluje od 1998. godine. Kvalifikacije i veliko kliničko iskustvo omogućuju liječnicima obavljanje najsloženijih mikrokirurških intervencija na najvišoj profesionalnoj razini - više od 130 000 operacija uspješno je izvedeno tijekom postojanja klinike, tisuće ljudi stekle su novi pogled na svijet, riješivši se kratkovidnosti, hiperopije, astigmatizma, katarakte i drugih očnih bolesti.

    Excimer je jedan od lidera u pružanju visokotehnoloških oftalmoloških usluga u Rusiji. Moderna dijagnostička oprema, jedinstveni mikrokirurški sustavi, laserski sustavi, uređaji za terapijsko liječenje - tehnička oprema klinike omogućava rješavanje bilo kakvih problema s vidom.

    Najbolje očne klinike u Moskvi: rangiranje 2018.-2019

    Problemi s vidom danas pogađaju gotovo svaku osobu. Neki odlaze u kliniku, a neki u privatne očne klinike. Problem s privatnim medicinskim sektorom je taj što je običnom pacijentu prilično teško odrediti kako se jedna klinika razlikuje od druge. Mnogi se prijavljuju za najbliže mjestu svog prebivališta, naivno se oslanjajući na stav dobre vjere i kvalitetu usluge.

    Na što treba paziti pri odabiru klinike

    Prilikom odabira odgovarajuće očne klinike svakako treba obratiti pažnju na sljedeće točke:

      Web mjesto klinike. Stranica treba sadržavati popis usluga, cjenik, informacije o liječnicima, glavnom liječniku, opremi i adresnim telefonima za sastanke..

    Senioritet i regalije glavnog liječnika. O tome ovise i cijena prijema i status same klinike, preporučujemo odabir lopatica s glavnim liječnikom s iskustvom od 20 godina.

    Popis usluga. Najčešće usluge u klinikama su liječenje katarakte i laserska korekcija, što je širi popis usluga koje se pružaju u klinici, to je veća razina kvalitete.

    Zakažite sastanak s oftalmologom

    Garkusha Elena Grigoryevna

    Kataev Mihail Germanovič

    Oftalmolog
    35 godina iskustva

    Denischuk Anna Ivanovna

    Bakhtiyarova Zulfiya Rustamovna

    Oftalmolog
    3 godine iskustva

    Komarova Marianna Gennadievna

    Oftalmolog
    33 godine iskustva

    Rodionova Vera Nikolajevna

    Oftalmolog
    7 godina iskustva

    Fedoseeva Tatyana Anatolyevna

    Koroleva Aleksandra Andreevna

    Kuznetsova Oksana Yurievna

    Ladanov Maxim Ivanovič

    Oftalmolog
    3 godine iskustva

    Trošak usluge. Cijene naznačene na web stranicama obično su točne, ali na primjer troškova operacije za korekciju vida, morate položiti troškove 1-2 savjetovanja.

    Recenzije pacijenata o klinici. Potrebno je obratiti pažnju i na dobre i loše reakcije na rad pojedine oftalmologije (preporuča se pregledati ne samo na web stranici same klinike, već i na web lokacijama drugih proizvođača).

  • Oprema. Udobnost pacijenta, bezbolnost operacija i rezultat uvelike ovise ne samo o liječnicima, već i o tehničkoj opremljenosti ustanove.
  • Pojedinosti o recepciji

    Napokon ste odabrali kliniku i zakazali sastanak, nažalost to ne jamči sretan kraj. Kod liječnika obratite pažnju na:

    Stav liječnika prema vama kao pacijentu. Sluša li vas, objašnjava li vam na pristupačan način, postavlja li pitanja o vašem zdravstvenom stanju, na primjer, alergiji.

    Čistoća, udobnost boravka u zatvorenom prostoru. Ako je klinika prljava, to je loš znak.

    Potpunost primljenih informacija. Liječnik mora odgovoriti na vaša pitanja, čak i ako se odnose na njegovo iskustvo u klinici, i tako dalje, te također objasniti cijene usluga i postupaka koje ćete imenovati.

    Ne postoji ništa gore od doktorove ravnodušnosti prema svom pacijentu, ne oklijevajte otići ako primijetite "transportni stav" prema sebi. Usput, velike i mrežne očne klinike glavnog grada često griješe takvim stvarima..

    Laserska korekcija vida

    Operacije laserske korekcije provode se svugdje, sam postupak je dobro uspostavljen, provodi se brzo (ne više od 15 minuta u oba oka) i daje izvrstan dugoročni rezultat. Tri su bitna aspekta pri odabiru mjesta na kojem ćete napraviti lasersku korekciju - oprema, metoda operacije (također su međusobno povezane) i iskustvo kirurga. Kvaliteta i udobnost ovise o opremi, načinu korekcije - pojedinačnim karakteristikama tijela (na primjer, tankoj rožnici oka), trajanju postoperativnog razdoblja i troškovima, a rezultat ovisi o iskustvu kirurga.

    Najbolji operativni i dijagnostički uređaji proizvode se u Njemačkoj, Japanu i SAD-u. Kvaliteta opreme i usluga posebno se prati u Očnoj klinici dr. Belikova. Govoreći o metodama, u istoj očnoj klinici glavni liječnik, profesor, dr. Med Belikova E.I. razvio je jedinstvenu metodu laserske korekcije (LASIK koji štedi tkivo), koja pomaže da se riješite postoperativnih haloa.

    Liječenje katarakte

    Za razliku od laserske korekcije vida, liječenje katarakte je složeniji mikrokirurški proces i za pacijenta i za liječnika. Katarakta je progresivna bolest očiju kod koje dolazi do opacifikacije leće. Ova bolest može pridonijeti razvoju sljepoće, stoga je potrebno pravodobno liječiti kataraktu. Pri liječenju katarakte u klinici pacijent zamjenjuje nativnu leću umjetnom intraokularnom lećom (IOL). Trošak operacije ovisit će o vrsti odabranog IOL-a i stadijumu bolesti u vrijeme liječenja. U svakom slučaju, kad odaberete kliniku za liječenje katarakte, obratite pažnju na sve one aspekte o kojima smo razgovarali, uključujući iskustvo liječnika i opreme.

    Dodatne mogućnosti

    Osim liječenja najčešćih očnih bolesti, neke od privatnih klinika nude jedinstvene usluge liječenja složenih i rijetkih bolesti organa vida. Osim toga, klinike koje odabiru noćne leće također su malobrojne.

    Preporučuje se TOP-3 moskovske očne klinike

    Očna klinika dr. Belikova

    Privatna obiteljska klinika s iskusnim glavnim liječnikom i dobrim pregledima na Internetu. Ugodna atmosfera, pažljivo osoblje i profesionalnost liječnika zasigurno će vam pomoći u rješavanju svakog problema.

    Klinika dr. Shilova

    Web stranica klinike: https://doctor-shilova.ru/

    Privatna mreža metropola s velikim brojem pregleda na Internetu. Glavna liječnica klinike je Tatyana Shilova, dr. Med., Iako je jedina na svim odjelima, ali se nosi s teškim slučajevima i redovitim operacijama na svim klinikama.

    Moskovska očna klinika

    Web stranica klinike: https://mgkl.ru/

    Poznata moskovska klinika s bolnicom za praktičnost nerezidentnih pacijenata, recenzije na Internetu su neutralne. Klinika postoji već duže vrijeme, zbog čega ima prilično dobro poznat ugled..

    Ocjena očnih klinika u Moskvi

    Problemi s vidom mogu biti prirođeni ili stečeni. U starosti su oštećenja vida povezana s promjenama vezanim za dob. U djece i adolescenata češće se otkriva progresivna kratkovidnost. S oštećenjem vida nužan je pregled kod oftalmologa. Na temelju rezultata dijagnoze odabire se tijek liječenja - lijek, fizioterapeut, kirurški ili složen.

    Na što treba paziti pri odabiru

    Postoji puno klinika koje se bave oftalmološkim bolestima. Ali ne mogu svi pružiti cijeli niz usluga, od dijagnostike do sofisticiranih inovativnih metoda liječenja. Kao rezultat toga, pacijent ne dobiva kvalitetnu njegu što u konačnici može dovesti do napredovanja patologije i do djelomične ili potpune sljepoće.

    Da biste odabrali pouzdan medicinski centar specijaliziran posebno za očne bolesti, morate obratiti pažnju ne samo na vanjski znak i oglašavanje na društvenim mrežama. Veća je važnost sadržaja centra, kvalifikacije stručnjaka, popis usluga i opreme ustanove.

    Razina treninga

    Rezultat liječenja, terapijskih postupaka, minimalno invazivne metode intervencije i kirurške operacije izravno ovisi o profesionalnosti liječnika. Kandidati znanosti i profesori koji rade u medicinskim ustanovama trebali bi imati praktično iskustvo u liječenju oftalmičkih bolesti. Moderni centri šalju svoje liječnike na seminare i simpozije u Europu, Ameriku. Zaposlenici poboljšavaju svoje vještine, uče o najnovijim metodama liječenja i dijagnoze, uče ih koristiti u praksi.

    Popis usluga

    U gotovo svim očnim klinikama sada se provodi visokokvalitetna korekcija vida, liječi se glaukom, a leća za kataraktu se mijenja u kratkom vremenu. Za bolesnike s miopijom, astigmatizmom i dalekovidnošću odabrano je prikladno sredstvo korekcije, uključujući ortokeratološke leće s noćnim djelovanjem. No rijetko otkrivene očne bolesti liječe se samo u nekoliko velikih medicinskih centara. Poželjno je unaprijed saznati popis usluga zdravstvene ustanove.

    Trošak dijagnoze, postupaka i liječenja

    Za mnoge je odlučujući faktor u odabiru klinike cijena dijagnostičkih postupaka, liječničkih imenovanja i liječenja. Trošak ovisi o ocjeni centra, lokaciji, razini medicinske skrbi, kvalifikaciji osoblja. Na web stranicama oftalmoloških klinika uvijek je naveden cjenik. Prije nego što zakažete sastanak, poželjno je da se upoznate s tim, to će vam omogućiti da unaprijed znate koliko će liječenje koštati. Ali nije uvijek vrijedno vjerovati onim klinikama u kojima je cijena puno niža u odnosu na konkurente. U procesu liječenja trošak se može znatno povećati zbog nametanja dodatnih, a ponekad i nepotrebnih usluga.

    Središnja oprema

    Inovativna oprema - visokotehnološki uređaji koji poboljšavaju kvalitetu medicinske skrbi. Opremanje klinike modernom opremom omogućava obavljanje operacija i postupaka oka ne samo brzo, nego i gotovo bezbolno. Oni kojima je stalo do ugleda klinike očnih bolesti pokušavaju kupiti certificirane uređaje koje su zajedno razvili inženjeri, liječnici i znanstvenici. To pozitivno utječe na rezultate rada, ubrzava vrijeme dijagnoze. To znači da vam omogućava prihvatiti više pacijenata i pružiti im visoko kvalificiranu pomoć..

    licenca

    Dozvolu za vođenje zavodljive zdravstvene ustanove izdaju državna tijela. Njegova prisutnost ukazuje na to da klinika posjeduje resurse i opremu koja joj omogućuje kvalitativno provođenje dijagnostičkih postupaka navedenih u popisu, medicinskih i kirurških zahvata.

    Pri odabiru klinike treba se usredotočiti i na preglede pacijenata, broj izvedenih operacija i ocjenu centra. Za mnoge je način rada presudan, jer ne mogu svi naći slobodno vrijeme za posjet centru u radnim danima. Ako je djetetu potrebna konzultacija ili liječenje s oftalmologom, tada biste trebali pronaći ustanovu u koju uzimaju specijalisti za djecu.

    Najbolje oftalmološke klinike u Moskvi

    Popis najboljih klinika u glavnom gradu uključuje:

    Jasan izgled

    Jedina klinika u Rusiji specijalizirana za liječenje djece s patologijama vidnog aparata. Liječnici centra provode složene kirurške operacije, ispravljaju kratkovidnost i astigmatizam.

    • 10 ambulantnih podružnica, od kojih se 8 nalazi u različitim regijama Moskve;
    • Primjena u liječenju inovativnih kirurških tehnika;
    • Vlastiti dijagnostički centar opremljen opremom svjetske klase;
    • Praktični način rada. Većina podružnica je otvorena od 9 do 20 sati;
    • Učinkovito liječenje nistagmusa i strabizma kod djece;
    • Oporavak vizualnog analizatora nakon opeklina rožnice;
    • Pružanje popusta djeci s invaliditetom, pacijentima iz mnogobrojnih obitelji.

    Nedostatak mreže klinika Clear Look mnogi smatraju visokim troškovima usluga. Početni pregled kod liječnika košta gotovo 2,5 tisuća rubalja.

    Adresa u Moskvi: ➽ st. Chasovaya, zgrada 25

    Telefon: ☎ 7 (499) 370 48 65

    Ocjena u 2020. godini: 4,5 ★

    Istočno prosvjetljenje

    Klinika je osnovana 1995. godine. Oprema centra se stalno ažurira. Čelnici East-Insight-a vjeruju da kvaliteta oftalmološke skrbi izravno ovisi o korištenju svih inovativnih sposobnosti medicine. Specijalisti centra su liječnici s bogatim iskustvom. Prijem provode i znanstvenici s priznatim svjetskim dostignućima..

    • Prisutnost mobilne operativne jedinice. Uz njegovu pomoć, stručnjaci klinike uspješno provode kirurške operacije za prenosive pacijente u Moskvi i udaljenim regijama Rusije;
    • Koristite u radu napredna dostignuća medicine;
    • Izvrsni rezultati liječenja za keratokonus, ozljede mrežnice, strabizam, glaukom;
    • Ispravljanje hiperopije, astigmatizma, miopije pomoću aparata Teneo II. Ovo je laserski sustav proizveden u Njemačkoj;
    • Prisutnost u osoblju oftalmologa specijaliziranih za liječenje djece.

    Istočna epifanija otvorena je sve dane osim nedjelje od 9:00 do 21:00..

    Adresa u Moskvi: ➽ st. Polina Osipenko, zgrada 10, zgrada 1

    Telefon: ☎ +7 (495) 223-32-75

    Ocjena u 2020. godini: 4,5 ★

    Multidisciplinarni oftalmološki centar

    Osoblje klinike uključuje ne samo kvalificirane ruske oftalmologe, već i liječnike iz Njemačke. U centru se pacijent može testirati na inovativnim uređajima. Točna dijagnoza omogućuje liječnicima da postave dijagnozu u ranoj fazi razvoja patologije. Prema tome, liječenje ne treba puno vremena.

    Prednosti moskovskog multidisciplinarnog oftalmološkog centra su:

    • Pružanje visokokvalificirane pomoći bez reda;
    • Optimalan omjer cijene usluga i njihove kvalitete. Cijene usluga u klinici su među najnižim u Moskvi. Ali to ne utječe na rezultat - oftalmolozi centra odabiru liječenje za svakog pacijenta pojedinačno, uzimajući u obzir otkrivene promjene i pridružene bolesti;
    • Koristite za tehnologiju korekcije vida ReLEx Smile (Smile);
    • Izvođenje visokotehnoloških intervencija na rožnici - slojevito, keratoplastikom;
    • Prijem pacijenata radnim danom i vikendom.

    Zaposlenici centra su poput posebne obuke koja omogućava učinkovito korištenje sve opreme instalirane u klinici.

    Adresa u Moskvi: ➽ Leninsky Prospekt, 123

    Telefon u Moskvi: ☎ +7 (499) 350-09-32

    Ocjena 2020.: 4.6 ★

    Centar za učinkovitu oftalmologiju Ilyinskaya

    Osnovana je 2013. godine. Smjer središta je sveobuhvatna dijagnoza oftalmičkih patologija, uključujući rijetko dijagnosticirane.

    • Akademski pristup svakom pacijentu. Problemi s vidom u centru dr. Ilyinskaya smatraju se općim kršenjem funkcioniranja tijela, što nam omogućuje da pronađemo korijenski uzrok problema. Liječenje je odabrano, već počinjući od njega;
    • Nenormalno vrijeme prijema i dijagnoze. Ispitivanje pacijenta provodi se onoliko vremena koliko je potrebno da se utvrde svi uzroci bolesti i promjene vidnog aparata;
    • Kirurgija najviše kategorije;
    • Provedba programa Stop katarakti. Omogućuje vam zaustavljanje bolesti u početnoj fazi razvoja;
    • Prisutnost odjela "Demodex tretman".

    Trošak početne konzultacije u centru je 1,5 tisuća rubalja.

    Adresa u Moskvi: ➽ prolaz Cherepanov 32

    Telefon u Moskvi: ☎ 8 (495) 649-11-03

    Ocjena 2020.: 4.6 ★

    Elite Plus

    Oftalmološka klinika specijalizirana za nehirurške metode liječenja miopije, astigmatizma, hiperopije. Centar zapošljava specijaliste obučene u programu ortokeratologije.

    • Ispravljanje vida kod odraslih i djece bez operacije;
    • Besplatno početno savjetovanje;
    • Potpuna dijagnostika na modernoj oftalmološkoj opremi;
    • Hardverska terapija koja pomaže obnoviti vizualnu funkciju;
    • Koristi se za korekciju ortokeratoloških leća iz SAD-a, sposobnih obnoviti vid s kratkovidnošću do -10 dioptrija i astigmatizmom do 3 dioptrije.
    • Kvalificirani izbor optike - leće, naočale;

    Klinika je opremljena u skladu s međunarodnim standardima, što vam omogućava da identificirate promjene u samom početnom stadiju njihova razvoja. Ovakav pristup osigurava kvalitetno liječenje i sprječava komplikacije. U centar Elite Plus primaju se liječnici s bogatim praktičnim iskustvom. Možete se prijaviti za konzultaciju telefonom ili putem interneta tako da ispunite prikladan obrazac na web mjestu. Vrijeme prijema odabire se na temelju želja pacijenta.

    Adresa u Moskvi: ➽ st. Boljaja Sadovaya, 5, kor. 2

    Telefon u Moskvi: ☎ +7 (495) 960 00 33

    Ocjena 2020. godine: 4.7 ★

    Deset linija - središte dr. Zinovieva

    Deset linija - privatni centar, koji je otvorio oftalmološki kirurg, kandidat medicinskih znanosti Zinoviev S.A. Centar je osnovan 2012. godine.

    Njegove glavne prednosti su:

    • Pristupačnost kvalificirane oftalmološke skrbi za stanovnike Lyubertsyja i najbližih naselja;
    • Potpuna složena dijagnostika, uključujući optičku tomografiju;
    • Bešavno uklanjanje katarakte;
    • Vlastita laboratorija zaštite vida i oftalmoergonomije;
    • Povoljan trošak - početna konzultacija od samo 500 rubalja. Umirovljenici ostvaruju popuste.

    Adresa: ➽ Moskva, Lyubertsy, avenija Gagarin, 26, zgrada. 2

    Telefon: ☎ +7 (498) 505-70-90, ☎ +7 (964) 531-18-17

    Ocjena 2020. godine: 4.7 ★

    Istraživački institut očnih bolesti RAMS

    Najveći oftalmološki centar u Rusiji, djeluje od 1973. godine. Osoblje klinike uključuje profesore, doktore znanosti, akademika.

    Prednosti liječenja na Istraživačkom institutu za očne bolesti:

    • Potpuni pregled u jednom danu;
    • Opremanje klinike najnovijom dijagnostičkom opremom;
    • Vlastita non-stop bolnica;
    • Širok spektar usluga;
    • Mogućnost pregleda i liječenja djece;
    • Uvođenje inovativnih oftalmoloških metoda terapijskog i kirurškog liječenja u praksu.

    Zavod prima pacijente samo radnim danom, u subotu i nedjelju ambulanta ne radi.

    Adresa u Moskvi: ➽ st. Rossolimo, 11 zgrada A i B

    Telefon u Moskvi: ☎ +7 (499) 248-04-69

    Ocjena 2020. godine: 4.7 ★

    Institut očnih bolesti nazvan po Helmholtz

    Popularno središte muškaraca i nerezidentnih bolesnika. Na Institutu. Helmholtz uzimaju i novorođena djeca i stariji pacijenti.

    Među prednostima su:

    • Pomaganje pacijentima s čak najozbiljnijim patologijama oka, uključujući odvajanje mrežnice;
    • Bešavno uklanjanje katarakte i papiloma;
    • Operacije kvalificiranih oftalmologa Moskve;
    • 8 zasebnih zgrada, od kojih neke imaju stacionarne odjeljke.

    Adresa u Moskvi: ➽ st. Sadovaya-Chernogryazskaya 14/19

    Telefon u Moskvi: ☎ +7 (495) 624-34-24

    Ocjena u 2020. godini: 4,8 ★

    Mikrokirurgija očiju S. Fedorov

    Poznati centar u cijeloj zemlji osnovan je 1986. godine. Glavni cilj stvaranja je razvoj i praktična primjena inovativnih metoda pregleda i liječenja očnih bolesti.

    • Učinkovito liječenje najsloženijih bolesti i ozljeda vidnog aparata;
    • Prijem pacijenata bilo koje dobi (počevši od 6 mjeseci);
    • Opsežno iskustvo u kirurškoj intervenciji - više od 100 tisuća operacija godišnje se provede u MNTK;
    • Mogućnost registracije za liječenje u okviru police obveznog zdravstvenog osiguranja;
    • Smještaj za nerezidente u kompleksu;
    • Opremanje centra visokotehnološkom opremom.

    Adresa u Moskvi: Bou Beskudnikovsky Boulevard, kuća 59a

    Telefon: ☎ 7 (499) 906-50-01

    Ocjena u 2020. godini: 4,8 ★

    Klinika dr. Shilova

    Klinika je otvorena 2007. godine. Osoblje uključuje liječnike i kandidate medicinskih znanosti. Liječnici poduzimaju liječenje najrjeđih i najsloženijih patologija vidnog aparata.

    • Potpuna dijagnostika u najkraćem vremenu;
    • Laserska korekcija vida pomoću najnovijih tehnika;
    • Liječenje patologija mrežnice i atrofija vidnog živca;
    • Transplantacija rožnice;
    • Kozmetičke operacije - na primjer podizanje kapka;
    • Visoko kvalificirano osoblje.

    Adresa u Moskvi: ➽ Leninsky Prospekt, 123

    Telefon: ☎ +7 (495) 589-33-65

    Ocjena 2020. godine: 4,9 ★

    Moskovska očna klinika

    Jedna od najpopularnijih klinika u Moskvi. Centar je podijeljen na blokove, u kojima svaki pružaju pomoć.

    Prednosti moskovske očne klinike:

    • Ispitivanje pacijenta minimalno razdoblje;
    • Manje traumatično uklanjanje katarakte;
    • Primjena hardverskih metoda liječenja u radu;
    • Lasersko liječenje glaukoma;
    • Izvođenje operacija koristeći najnoviju opremu;
    • Praktični način rada. Klinika traje sedam dana u tjednu od 9 do 21 sat.

    Moskovske očne klinike

    Očne klinike u Moskvi (nacionalna ocjena): 52 medicinske ustanove, 920 specijalista, 3358 pregleda pacijenata, cijene usluga od 150 do 150 000 rubalja, telefonski brojevi, web stranice, adrese i upute za vožnju. Izvršite izbor s popisa najboljih očnih klinika u Moskvi i zakažite sastanak s liječnikom u dva klika.

    Ocjena očne klinike

    • 00 - 18 00 '> Avenija 12 Birch Grove
    • 00 - 20 00; Sub 9 00 - 17 00 '> st. Kalančevska, d.17
    • 00 - 21 00; Sub 10 00 - 18 00 '> st. Maršala Rybalka, 2, bldg. 6
    • 00 - 22 00; Pet-ned 9 00 - 21 00 '> st. Yaroslavskaya, kuća 4 zgrada. 2
    • 00 - 22 00; PT-VS 9 00 - 21 00 '> Volgogradski prospekt, 42, str. 12
    • 00 - 22 00; Pet 9 00 - 21 00; Sub, ned 8 00 - 21 00 '> avenija Staropetrovsky, d. 7a, str. 22
    • 00 - 20 00 '> Budyonny Ave., 26, zgrada 2
    • 00 - 19 00; Ned 10 00 - 17 00 '> st. Starokačalovskaya, 10
    • 00 - 21 00 '> Semenovsky per., 11
    • 00 - 20 00; Ned 9 00 - 17 00 '> st. Boris Galushkina, d. 3
    • 00 - 20 00 '> Rublevskoe autocesta, 48/1
    • 00 - 20 00 '> st. Marksistički, d. 3, str. 1
    • 00 - 20 00; Sub, ned 9 00 - 18 00 '> st. Neglinnaya, 18, bldg. 1
    • 00 - 20 00; Sub, ned 10 00 - 19 00 '> st. Mikhalkovskaya, d. 63-B, str. 2
    • 00 - 20 00; Ned 10 00 - 18 00 '> st. Prechistenka, 40 / 2s1
    • 1. Nagatinski prolaz, 11, zgrada 1
    • 00 - 18 00; Čet-sub 9 00 - 21 00 '> ul. Akademik Anokhin, rođen 13

    Informacije o moskovskim očnim klinikama

    Kirurg, iskustvo 16 godina

    Među 5 osjetila osobe, vid je možda najvažniji. Ali, nažalost, ponekad gubi svoju jasnoću. Razloga može biti mnogo: dugo sjedenje za računalom, stres, nasljednost ili promjene vezane uz dob. Ostaje činjenica: oftalmološki problemi danas su postali osobito hitni. S tim u svezi, broj očnih klinika u Moskvi raste doslovno skokovima i granicama. S jedne strane, to uzrokuje zdravu konkurenciju i prisiljava medicinske ustanove da se stalno poboljšavaju. Ali, s druge strane, otežava odabir prave klinike. Stoga je vrlo važno osluškivati ​​one koji su već posjetili jednu od tih institucija. Među poznatim ljudima s takvim iskustvom se možda nećete susresti. Što uraditi? Posjetite portal "ProDoctors"! Ovdje možete dobiti informacije o očnim klinikama u Moskvi i saznati o liječnicima koji tamo rade. Ovi će vam podaci pomoći da odaberete ustanovu koja vam odgovara..

    Izvrsno molimo sve koji su imali priliku liječiti oči u moskovskim klinikama da ostave svoje komentare. Vaše iskustvo može biti neprocjenjivo stotinama budućih pacijenata..

    Odabir očne klinike u Moskvi

    U Moskvi postoji više od 20 očnih klinika. Kvaliteta pruženih usluga često se ne razlikuje od europske. Oprema i materijali koji se koriste za liječenje također udovoljavaju stranim zahtjevima.

    Moskovske očne klinike ne samo dijagnosticiraju bolesti, već ih i liječe. Ovdje se bore s jednostavnim oštećenjima vida i složenjima koja zahtijevaju kiruršku intervenciju. Tijekom operacija koristi se najsuvremenija oprema. Ovdje je vrlo važno i razdoblje rehabilitacije. Klinike u kojima izvode takve manipulacije opremljene su bolničkom sobom. To daje pacijentu priliku da se oporavi i potpuno oporavi nakon operacije. Odvojene medicinske ustanove nude rodbini pacijenta da bude u blizini, što može ubrzati proces ozdravljenja. U nekim očnim klinikama u Moskvi su smještene čak i obitelji pacijenata iz drugih gradova. Zahvaljujući tome ljudi iz svih krajeva zemlje se obraćaju takvim medicinskim ustanovama.

    Besprijekorna operacija, koja pacijentima olakšava operativni zahvat, također je stekla široku popularnost. Ali daleko od uvijek, takve ozbiljne mjere su jedini način da se oporavi. Na primjer, laserska korekcija vida često je vrlo učinkovita..

    Popis bolesti uključenih u očne klinike u Moskvi izuzetno je dugačak. Vrijedi napomenuti da mnoge bolnice rade i s odraslim pacijentima i s djecom. To znači da se s vama može postupati kao obitelj.

    Recenzije o očnim klinikama u Moskvi

    Nema zahtjeva za kirurgom u pogledu operacije, u ostatku postupka prije i nakon operacije - jednostavno nema riječi: nema kvote, za plaćeni ludi novac [. ] stav nije bolji nego nesretan.

    Najbolji liječnici i pažljivo medicinsko osoblje, bio sam zahvalan i na pruženoj moralnoj podršci, bilo je vrlo zastrašujuće, ali zahvaljujući ovom medicinskom centru sve je u redu i ja se samouvjereno oporavljam. B.

    Pogled mi je bio -3,5. Nije puno, ali navikla sam svoje zdravlje shvaćati ozbiljno. Zakazao sam sastanak s profesorom Erica Naumovna Eskina. Prošao sam anketu, prema rezultatima kojima sam se obratio.

    Ne mogu se pohvaliti posebnim zdravljem. Vidu je dodana čitava gomila bolesti. U protekle 2 godine počeo je opadati. Isprva sam odložio to pitanje, ali nakon dvije godine shvatio sam da je situacija samo.

    Operaciju je izvela 4. prosinca 2018. godine. Nakon godinu dana, vid mi je odličan, sretan sam što sam se odlučio. Sada u mom životu nema problema s maglom naočalama i interferencijskim lećama, nema troškova za njihovu kupnju. Vidim ponovno.

    Proveli smo temeljit pregled, otkrili prethodno neotkrivene probleme, objasnili razliku u vrstama korekcije, pomogli u odabiru najbolje mogućnosti korekcije. Osoblje je pristojno i brižno, svidjelo mi se sve.

    5 najboljih očnih klinika u Moskvi

    Problemi s vidom odnose se na ljude svih dobnih skupina. Stariji se suočavaju s kataraktama i glaukomom uzrokovanim starenjem tijela, a mladi često pate od miopije. Da biste uspješno vratili oštrinu vida i spriječili razvoj teških patologija, morate pronaći dobru oftalmološku kliniku.

    Kako odabrati očnu kliniku

    Takve organizacije su prema izvoru financiranja podijeljene u dvije vrste:

    Država. Ovdje možete dobiti medicinsku pomoć jeftino ili besplatno, a na teret saveznog proračuna. Nedostaci takvih klinika su duge linije, neugodan raspored. Nemaju sve državne bolnice modernu opremu, pa se tamo rijetko izvode složene operacije.

  • Poslovni. Zbog činjenice da postoji jaka konkurencija između takvih klinika, svi pokušavaju ponuditi širok spektar usluga, poseban stav prema pacijentu. Oprema je ovdje visokokvalitetna, strani stručnjaci mogu je vježbati. Minus privatnih klinika - trošak usluga.
  • Prilikom odabira oftalmološkog centra obratite pažnju na sljedeće točke:

    Licenca. Svaka državno ovjerena institucija mora imati.

  • Trošak usluge. Najbolje oftalmološke klinike u Moskvi na službenim web stranicama objavljuju i neprestano ažuriraju cjenik. Provjerite to prije nego što zakažete sastanak sa svojim liječnikom. Obavezno utvrdite konačnu cijenu, trošak operacije često se dodaje troškovima usluga anestezije, dijagnostike itd..
  • Recenzije Pogledajte dojmove pacijenata iz osoblja, kvalitetu izvedenih postupaka, posebno operativnih zahvata. Često u komentarima drugih ljudi možete pronaći informacije o procesu liječenja, pomoći liječnika u razdoblju oporavka.
  • usluge

    Pažljivo pročitajte popis postupaka na web mjestu. Nisu sve klinike, čak ni one u vrhunskim medicinskim organizacijama Moskve, izvode složene operacije, rade s patologijama mrežnice, keratokonusom i kataraktom. Obavezno procijenite kakva se dijagnostika provodi u centru. Osnovna provjera uključuje nekoliko postupaka: ispitivanje fundusa, oštrine i vidnog polja (perimetrija). Napredna dijagnostika - više od 10 testova.

    Stručnjaci

    Kvaliteta pruženih usluga uvelike ovisi o iskustvu i iskustvu liječnika koji ih pruža. U najboljim klinikama u Moskvi liječenje provode doktori znanosti, profesori. Važno je da liječnik stalno poboljšava svoje kvalifikacije i ima pripravnički staž (ako je moguće, u inozemstvu). Dobar oftalmohirurg mora imati nekoliko metoda liječenja, biti u stanju objasniti pacijentu zašto je odabrana određena vrsta operacije. Je li specijalist pravi za vas, možete saznati tijekom savjetovanja.

    Ocjena moskovskih očnih klinika

    Top 5 temelji se na povratnim informacijama pacijenata i uzimajući u obzir prioritete kvaliteta oftalmološkog centra visoke klase:

    najnovija oprema;

  • moderne dijagnostičke metode;
  • napredna operacija oka;
  • širok spektar usluga;
  • veliko iskustvo, visoko kvalificirani liječnici.
  • 5. Moskovski istraživački institut za očne bolesti. Helmholtz

    kontakti:

    Adresa: st. Sadovaya-Chernogryazskaya, d.14 / 19 (560 m od metroa Krasnye Vorota).

    Cijene usluga u rubaljima:

    Početni osnovni pregled oftalmologa - 3000

  • Ultrazvuk očne jabučice (B-sken) - 1000
  • Odabir bodova (jednostavne naočale, 1 stupanj težine) - 1000
  • Uklanjanje rožnice stranog tijela - 7000
  • Laserska korekcija vida (FemtoLASIK) 1 oko - od 40.000
  • Eliminacija strabizma (1 mačka.) - od 30.000
  • Fakoemulzifikacija katarakte implantacijom umjetne leće - od 52000.
  • Prednosti:

    besplatan sastanak s liječnikom s polisom obveznog medicinskog osiguranja;

  • učinkovito rješenje problema kongenitalnih patologija oka, onkologija;
  • jeftina laserska korekcija vida (u usporedbi s drugim najboljim klinikama).
  • Nedostaci:

    ne radi vikendom, a radnim danima - od 8:30 do 15 sati.

    4. Klinika Stolyarenko

    Ova bolnica za oči u Moskvi otvorena je 1998. godine i postala je rijedak centar u Rusiji, gdje se usredotočuju na bolesti i patologije makularne zone i mrežnice. Odjezi, rupture, abnormalnosti u razvoju krvnih žila, degenerativni procesi, dijabetička retinopatija - liječnici klinike se sa svim problemima "savršeno" nose. U teškim slučajevima su uključeni vodeći strani stručnjaci.

    Tijekom liječenja koriste se metode vitrealne kirurgije, fakoemulzifikacija, ali laserska korekcija vida se ne vrši - ovdje je naglasak na složenijim patologijama. Pored opće hardverske dijagnostike, klinika Stolyarenko nudi laboratorijske pretrage krvi, uključujući testove na viruse hepatitisa, sifilisa i HIV-a. To pomaže u postavljanju točnije dijagnoze..

    kontakti:

    Adresa: st. 2. Vladimirskaya, d.2 (ljubitelji autocesta u metrou).

    Cijene usluga u rubaljima:

    Osnovni osnovni oftalmolog - 2500

  • Ultrazvuk očne jabučice (B-sken) - 1000
  • Izbor bodova (jednostavne naočale, 1 zahtjevnost) - 500
  • Uklanjanje rožnice stranog tijela - 1500
  • Eliminacija strabizma (1 kat.) - od 20100
  • Fakoemulzifikacija katarakte implantacijom umjetne leće - od 54100.
  • Prednosti:

    Liječnici odabiru najnježnije metode operacije;

  • rad s teškim slučajevima patologija mrežnice;
  • dobiti 2 medicinska dokumentacija - za pacijenta i kliniku.
  • Nedostaci:

    ne rade na obveznom medicinskom osiguranju;

  • vrijeme snimanja možda neće odgovarati vremenu prijema.
  • 3. MNTK mikrokirurgija oka nazvana po S. Fedorova

    Jedna od najstarijih oftalmoloških klinika u Moskvi, osnovana 1986. godine. U blizini glavne zgrade nalazi se rehabilitacijski kompleks za goste i stanovnike Moskve s 86 soba s plaćenim smještajem. Na visoku razinu klinike ukazuju njene podružnice u drugim gradovima Rusije i milijuni uspješno izvedenih operacija. Terapija koristi vlastiti razvoj liječnika i osnivača centra.

    Glavna područja klinike su rekonstruktivna kirurgija, laserska korekcija, liječenje katarakte, glaukoma, patologija mrežnice, optička atrofija. Dijete s onkologijom, retinopatijom, afakijom, keratokonusom i drugim očnim bolestima besplatno će se liječiti u smjeru. Centar ima zasebnu optiku, gdje se naočale, pojedinačne skleralne leće izrađuju po narudžbi za 2-5 dana.

    kontakti:

    Adresa: Beskudnikovsky Boulevard, 59a (1.2 km od metroa Seligerskaya).

    Cijene usluga u rubaljima:

    Osnovni osnovni sastanak s oftalmologom je 2750

  • Ultrazvuk očne jabučice (B-sken) - 2050
  • Izbor bodova (jednostavne naočale, 1 stupanj težine) - 1200
  • Uklanjanje rožnice stranog tijela - 2000
  • Laserska korekcija vida (FemtoLASIK) 1 oko - od 53900
  • Eliminacija strabizma (1 mačka.) - od 40.000
  • Fakoemulzifikacija katarakte implantacijom umjetne leće - od 40800.
  • Prednosti:

    prihvaćeno u obveznom medicinskom osiguranju;

  • hotelski kompleks na teritoriju;
  • prihvatiti pacijente iz regija;
  • jedinstveni razvoj.
  • Nedostaci:

    nezgodan raspored rada (samo radnim danom od 8:30 do 16:30 sati);

  • duge linije, dugo čekanje na snimanje.
  • 2. Klinika dr. Shilova

    Ovaj centar za korekciju vida usko surađuje s njemačkim oftalmolozima svjetske klase. Liječnici rade na najnovijoj europskoj opremi i redovito poboljšavaju svoje vještine u inozemstvu. Zahvaljujući tome, klinika rješava oftalmološke probleme čak i uz minimalne šanse za uspjeh. Rizik od nelagode i komplikacija svodi se na nulu.

    Centar izvodi lasersku korekciju vida metodom SMILE: najnovija verzija mikrokirurgije za kratkovidnost. Pored glavnih vrsta operacija vraćanja vida u klinici, dr. Shilova dovodi do podizanja očnih kapaka - blefaroplastika. Penzioneri, invalidi Drugog svjetskog rata, djeca mlađa od 16 godina imaju privilegije za primanje oftalmologa. Možete zakazati sastanak s liječnikom i postavljati pitanja telefonom.

    kontakti:

    Adresa: Leninski prospekt, 123 (metro Troparyovo) i ul. Lukinskaya, d.8 (rn Novo-Peredelkino).

    Cijene usluga u rubaljima:

    Osnovni osnovni oftalmolog - 2500

  • Ultrazvuk očne jabučice (B-sken) - 1500
  • Izbor bodova (jednostavne naočale, 1 zahtjevnost) - 900
  • Uklanjanje rožnice stranog tijela - 2000
  • Laserska korekcija vida (FemtoLASIK) 1 oko - 70.000
  • Eliminacija strabizma (1 kat.) - 60 000
  • Fakoemulzifikacija katarakte implantacijom umjetne leće - od 40.000.
  • Prednosti:

    obnavljanje oštrine vida s miopijom do -12 dioptrije (tehnologija SMILE, 105 000 rubalja za 1 oko);

  • obavljati složene operacije;
  • iskusni profesionalci s praksom u inozemstvu;
  • korekcija vida može se izvesti u režimu medicinskog sna (za pacijente kojima nedostaje lokalna anestezija).
  • Nedostaci:

    visoke cijene usluga.

    1. Moskovska očna klinika

    Najbolji centar oftalmologije nalazi se 470 metara od stanice metroa Semenovskaya. Klinika posjeduje najmoderniju opremu, rizik od pogrešne dijagnoze ili pogrešaka tijekom liječenja svodi se na nulu. U centru su zaposleni doktori najviše kategorije, doktori medicinskih znanosti i kandidati za ovo zvanje. Osobito pacijenti hvale kirurge, njihovu profesionalnost u obavljanju operacija kod starijih osoba s glaukomom, kataraktom.

    U klinici je na visokoj razini vitreoretinalna kirurgija najmoderniji smjer liječenja, štedi kad pukne mrežnica, dislokacija leće i druge teške situacije. Bolje je zakazati sastanak putem web stranice ili telefona zbog velikog broja stručnjaka, ali hitni slučajevi se odlučuju izvan obrta. Savjetovanje s pacijentima može se dobiti bez dijagnoze putem Skypea.

    kontakti:

    Adresa: 11 Semenovsky Lane.

    Cijene usluga u rubaljima:

    Osnovni osnovni oftalmolog - 3500

  • Ultrazvuk očne jabučice (B-sken) - 1500
  • Odabir bodova (jednostavne naočale, 1 stupanj težine) - 1000
  • Uklanjanje rožnice stranog tijela - 1500
  • Laserska korekcija vida (FemtoLASIK) 1 oko - 61000
  • Eliminacija strabizma (1 kat.) - 75000
  • Fakoemulzifikacija katarakte implantacijom umjetne leće - od 55000.
  • Prednosti:

    rad bez slobodnih dana od 9 do 21 sat;

  • iskusni liječnici;
  • slabo traumatične operacije;
  • popusti za starije osobe za operativni zahvat.
  • Nedostaci:

    Ne možete dobiti besplatan ulaz u okviru police obveznog zdravstvenog osiguranja - samo putem VHI.