Operacija strabizma kod djece recenzije

Vitamini

Najava članka:
Istina, beba do 6 mjeseci ima pravo na košnju. Ali ako strabizam traje nakon tog razdoblja, dijete škljocne, okreće se ili naginje glavu prilikom razgovora, vrijedi konzultirati dječjeg oftalmologa. To će vam pomoći da shvatite u čemu je problem jer postoji više od 20 sorti strabizma.

drage mame!
pa je snimanje nekome pomoglo?
kćerka godina - ljepilo flaster. sve je ispod toga crveno, ona pokušava skinuti zakrpu, naravno. Želim najprije razumjeti što još postoji osim okluzije strabizmom.
kćer kosi od rođenja, konvergirajući se u desno oko. OS 3.5 OD 2.5
a ima i nešto drugo u dijagnostici - ne sjećam se, i otac se kosio s nama i nosio naočale.

u Europi se čini da se škljocanje nekako ne tretira tako. Spreman sam za odlazak, zaista li pomaže? i onda čitam, čitam - od slaganja pa što nema koristi? zašto onda mučiti dijete?

Odgovor na Annutinu poruku 8. srpnja 2009. 09:20
Dobar dan! Prošlo je puno vremena.. kako stojite? Naša dijagnoza je konvergentni škljocanje. prije mjesec dana, oči u naočalama su stajale ravno. Sad ona kosuje i u naočalama.. a najgore je dvostruko. kako ste se bavili dvostrukim vidom?

Operacija strabizma kod djece recenzije

Objavio OlegK »Pet travanj 29, 2005 09:35

Objavio Catherine »Pet travnja 2005 12:48

Post Jeanne »Sub Apr 30, 2005 11:03

Janov post »Thu 18. kolovoza 2005 13:23

Joanin post »Thu 18. kolovoza 2005. 16:32

Janin post »Pet kol 19, 2005 08:42

Post Jeanne »Pet kol 19, 2005 09:59

Post REGINA »Pet kol 19, 2005 23:43

strabizam

Objavio REGINA »Sub kol 20, 2005 00:49

Dragi roditelji!
Tko se suočio s problemom strabizma kod djeteta zbog povrede rođenja? Podijelite svoje brige. Kako se liječite??

Naša kći ima strabizam od rođenja. U početku je to bilo gotovo neprimjetno, a na to nisam obraćao dužnu pozornost. Kad smo otišli k oftalmologu (u dobi od 4 mjeseca), dijagnosticiran nam je paralitički konvergentni strabizam, prognoza: operacija u 2-3 godine. Bila sam u šoku. Morao sam nešto učiniti!
U klinici je neurolog propisao injekcije (Actovegin), masažu i elektroforezu, izgovarajući samo riječi "Dijete treba liječenje!"
Do 5-6 mjeseci jedno je oko počelo potpuno „tone“.
Otišli smo kod profesora na Pedijatrijskoj akademiji - ispisali su naočale (na 5 mjeseci!) I rekli da se liječi samo operacijom. Odlučili su ne žuriti s naočalama i krenuti negdje drugdje.
Kroz neka poznanstva došli su do dječjeg neurologa za kojeg se ispostavilo da je kiropraktičar (osteopat). Prošao je tečaj osteopatskog liječenja. Kao rezultat toga, kut se smanjio, ali još uvijek se oči nisu otvorile. Možda ćemo voditi još jedan tečaj.
Ortoptist je rekao da su naočale nepotrebne, propisao je okluziju zdravog oka nekoliko sati dnevno. U početku, Lerka nije dopuštala lijepljenje ničega, a sada, kada sam pronašla posebna ljepila, počela sam davati.
Drugi poznati liječnik rekao je da morate uzimati vitamine, riblje ulje, lecitin i masirati vrat, glavu, oči.
Ja to radim sada. Vjerujem da će rezultat biti!

Sada Lerine oči škljocnu, ali ne baš mnogo, a ona ponekad gleda jednim ili drugim okom, a kad zalijepite zdravo oko, drugo vodi u sredinu i pomiče se u stranu (malo i nakratko, ali ipak!)

Ako imate isti problem, podijelite!

Operacija strabizma, podijelite svoje iskustvo

Kćeri 2.10. Dijagnosticirano s "povremenim prijateljskim divergentnim strabizmom s vertikalnom komponentom". Rekli su da je moguće popraviti samo kirurškom intervencijom. Tko je djeci učinio operaciju oka, neka mi kaže kako djeca toleriraju takve operacije. Što trebate znati? Kako je postoperativni period? Ili još uvijek postoji alternativa operaciji?

Bila bih vam zahvalna ako na forumima kažete gdje možete razgovarati na ovu temu.

  • Hvala 1

U 2. i 3. toplo su nam preporučili da napravimo operaciju. Strabizam je samo za jedno oko. Postavljali su i složene i strašne dijagnoze u vezi sa fundusom itd. Nismo odlučili o operaciji. Neposredno prije i nakon operacije, trebate se stalno baviti djetetom kako oko ne bi ponovno postalo na svom mjestu. Naša kći nije bila spremna za to - bojala se liječnika i objašnjavala da je vježbanje na aparatima i vježbanje - beskorisno.
Liječnici ponekad pretjeruju da ne bi propustili klijenta. Ne zaboravite na to. Kao što mi je rekao jedan liječnik, ako je pitanje samo u kozmetičkoj manjkavosti, to možete dogovoriti kasnije - u bilo kojem trenutku. Neka tijelo jača.

Još jednom o nama. Sada je kći stara 9 godina. Nismo radili operaciju. Ali! već s 5 godina strabizam je bio sve manji, a sada ga gotovo nitko ne primjećuje. samo ponekad kad je nervozna - oči se mogu malo isprazniti (. I što iznenadi liječnike - vid se poboljšao. Ali, u Kijevskoj mikrokirurgiji rekli su nam da ovaj škljocanje nikad neće nestati i da nikakve vježbe neće pomoći da sumnjamo u očnu atrofiju dno itd.
Glava i ljudski mozak su misterija. Nitko ne može reći kako i što će se dogoditi u budućnosti.
Ne žuri se!

Operacija strabizma kod djece recenzije

Bell's Post »9. travnja 2009. 13:05

Re: Strabizam

Post by Val »9. travnja 2009. 13:09

Re: Strabizam

Bell's Post »9. travnja 2009. 13:29.

Re: Strabizam

Poruka Julije »09. travnja 2009. 19:14.

Re: Strabizam

Post by Val »13. travnja 2009. 16:15

Re: Strabizam

Julijina poruka »13. travnja 2009. 18:54

Re: Strabizam

Objavio Glace »13. travnja 2009. 20:04

Re: Strabizam

Poruka CHUCHUNDRA »26. travnja 2009. 00:09

Re: Strabizam

Julijina poruka »26. travnja 2009. 8:53

Re: Strabizam

Poruka CHUCHUNDRA »26. travnja 2009. 09:21

Re: Strabizam

Objavio Nadindan 15. svibnja 2009. 17:47

Re: Strabizam

Objavio Svetik75 »15. svibnja 2009. 19:19

Re: Strabizam

Post beskonačnosti »15. svibnja 2009., 20:10

Re: Strabizam

Post Val »18. svibnja 2009. 9:52

Nadindan, jesi li se dugo liječio? Oko se počelo kositi u kojoj dobi? Koji kut?

Dodano nakon 4 minute 35 sekundi:
Svetik75, ali imaš li pravu djecu koja su poznata, kome je ispravljao škljocanje? Nešto me zbunjivalo kako je to moguće.
Sada pokušavamo nekonvencionalnu metodu liječenja, ako ne pomogne, obratit ćemo se tome sigurno. Moramo pokušati sve. hvala na savjetu.

Operacija strabizma kod djece recenzije

Objavio OlegK »Pet travanj 29, 2005 09:35

Objavio Catherine »Pet travnja 2005 12:48

Post Jeanne »Sub Apr 30, 2005 11:03

Janov post »Thu 18. kolovoza 2005 13:23

Joanin post »Thu 18. kolovoza 2005. 16:32

Janin post »Pet kol 19, 2005 08:42

Post Jeanne »Pet kol 19, 2005 09:59

Post REGINA »Pet kol 19, 2005 23:43

strabizam

Objavio REGINA »Sub kol 20, 2005 00:49

Dragi roditelji!
Tko se suočio s problemom strabizma kod djeteta zbog povrede rođenja? Podijelite svoje brige. Kako se liječite??

Naša kći ima strabizam od rođenja. U početku je to bilo gotovo neprimjetno, a na to nisam obraćao dužnu pozornost. Kad smo otišli k oftalmologu (u dobi od 4 mjeseca), dijagnosticiran nam je paralitički konvergentni strabizam, prognoza: operacija u 2-3 godine. Bila sam u šoku. Morao sam nešto učiniti!
U klinici je neurolog propisao injekcije (Actovegin), masažu i elektroforezu, izgovarajući samo riječi "Dijete treba liječenje!"
Do 5-6 mjeseci jedno je oko počelo potpuno „tone“.
Otišli smo kod profesora na Pedijatrijskoj akademiji - ispisali su naočale (na 5 mjeseci!) I rekli da se liječi samo operacijom. Odlučili su ne žuriti s naočalama i krenuti negdje drugdje.
Kroz neka poznanstva došli su do dječjeg neurologa za kojeg se ispostavilo da je kiropraktičar (osteopat). Prošao je tečaj osteopatskog liječenja. Kao rezultat toga, kut se smanjio, ali još uvijek se oči nisu otvorile. Možda ćemo voditi još jedan tečaj.
Ortoptist je rekao da su naočale nepotrebne, propisao je okluziju zdravog oka nekoliko sati dnevno. U početku Lerka nije dopuštala lijepljenje ni na jedno, a sada, kada sam pronašla posebna ljepila, počela sam davati.
Drugi poznati liječnik rekao je da morate uzimati vitamine, riblje ulje, lecitin i masirati vrat, glavu, oči.
Ja to radim sada. Vjerujem da će rezultat biti!

Sada Lerine oči škljocnu, ali ne baš mnogo, a ona ponekad gleda jednim ili drugim okom, a kad zalijepite zdravo oko, drugo vodi u sredinu i pomiče se u stranu (malo i nakratko, ali ipak!)

Ako imate isti problem, podijelite!

Kut vida. Strabizam u djece

Pročitajte cijeli članak »

komentari

Dijete od 6 mjeseci ima potres mozga što učiniti, pomoći im ili ne? Reci mi.

Imam 16 godina, imam lijevu očinu na lijevom oku, uradio sam operaciju u dobi od 12 godina, postalo je bolje kako to popraviti?

Imam 16 godina, imam škljocanje od dvije godine i desno oko ne vidi pomoć molim

Dijete ima 5 godina. Košeći se s 3 godine, prošao je tijek liječenja oftalmologa. Dijete pohađa popravni vrtić, ali nema promjena. Što ćemo učiniti dalje?

Ekaterina, koliko znam, rade operacije ne prije 3 godine. Ali vrijedi krenuti putem kada postoji prilika. Ne propustite je. S tim se uopće ne možeš povući. Sada pričekajte, a onda operacija i oporavak uz pomoć uređaja binokularnog vida. i sve)

Natalija, zdravo. Ne bojte se ići na operaciju. Imao sam i škljocanje koje imate, ali samo se zbližavalo. Odlučite se za operaciju! Bit ćete zadovoljni rezultatom. Ali udvostručenje - u stvari, to neće biti moguće objasniti.. Ovdje sam obavio operaciju - sada nema dupliranja, a može se pojaviti i sada ako tako pažljivo pogledam neku stvar. Oči će biti bliske i vidjet će slike, ali neće ih spojiti. Zbog toga dvostruki vid. Uopće ga nećete primijetiti. Ne uzimajte doslovno savjete liječnika! Oni sami nemaju strabizam, samo su proučavali literaturu o činjenici da ako je prizma strabizma uvijek defokusirana, to znači dvostruko viđenje. Nije baš tako. Nema udvostručenja. Dakle, još nisam obnovio binokularni vid, ali oči mi ne kosaju i nema dvostrukog vida. Samo poslušajte savjete nekoga tko ima sličnu situaciju i koji je prošao kroz njega! Nikad se nisam pokajao što sam uradio operaciju! Usput, uradio sam dvije operacije! Sad je sve u redu. savjet - napravite operaciju! definitivno se nećete požaliti! idite k dobrim iskusnim liječnicima, oni će sve obaviti dobro, pažljivo i imat ćete zdrave oči!) Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi s tim, možete zatražiti kaznu. ponekad odem na ovu stranicu!

Moj sin ima 1,4 godine, neurolog, ozljede SHOP generički, konvergentno prijateljski škljocanje. Može se kositi jednim ili drugim okom. Ponekad se oboje svode na nos. Naočale protiv buke. Imamo dalekovidnost. I lijevo oko vidi gore. Propisao je naljepnicu na desnom oku 2 sata. Razmišljam o operaciji. Dijete je još malo, ali djecu već zadirkuju.

Imam divergentni strabizam (desno oko ide oko 100) od pete godine (od 1991.). Primljen kao posljedica ozljede u regiji prave težine. To je postalo očito oko dva mjeseca nakon ozljede.
Odmah smo se obratili dvjema lokalnim klinikama, ako je sve bilo jasno s dijagnozom, tada je vid u obje bio drugačiji. U to vrijeme lokalni liječnici nisu mogli pomoći s liječenjem, a dobili smo uputnicu u dječju bolnicu u Tveru, gdje su bili podvrgnuti liječenju mjesec dana (što je točno polovica teksta iz anamneze, što se ne čuje).
Ishod tadašnjeg liječenja - strabizam je praktično eliminiran, ali u slučaju stresne situacije, živčana napetost nastavila se očitovati. Međutim, izostanak je otpisan, a roditelji su upozoreni da se strabizam može u potpunosti ispraviti uz pomoć kirurške intervencije, ali nitko nije zajamčio ishod - kao negativan ishod, djelomični gubitak vida.
Tijekom cijele godine radila je vježbe s očima, ali nakon nekog vremena škljocanje je postalo izraženije, pokazatelj vida je 1.
2006. godine se ponovno prijavila u regionalnu bolnicu u Tveru, gdje joj je postavljena sljedeća dijagnoza - divergentni naizmjenični strabizam (uglavnom oko oko 100). Na uređaju s vježbom škljocanje nije bilo fiksirano. Liječnik je upozorio da će se nakon operacije oko udvostručiti (nakon proučavanja Interneta, gdje su opisani slučajevi takvog liječenja - dvostruki vid je normalna pojava, koja se gotovo uvijek eliminira nakon nekoliko dana nakon operacije). Propisana je naočala za magnetoterapiju i prizmu.
Međutim, rezultat je isti danas. Zanima me može li mi kirurška intervencija pomoći u ovoj situaciji, hoće li postojati dvostruka slika i kako je eliminirati.

Želim da svi koji puze na ovom forumu pročitaju moj apel prema Svjetlu i kažu što je monokularno, binokularno i istodobno viđenje. Shvatili su da strabizam nije samo kozmetički nedostatak, već i defokusiranje vida. Stoga je glazura ograničena na jednu točku! Ponašajte se normalno sa svojom djecom. zapamtite da je za liječenje potreban čitav kompleks liječenja, i to: 1) nastava na posebnim uređajima u klinikama, 2) operacije, ako je potrebno, 3) ponekad možete raditi kod kuće, razvijajući očne mišiće, 4) malo prekriti svoje zdravo oko, tako da ga možete vidjeti ukoso, 5) nošenje naočala, kako se ne bi pogoršalo!)

P. S. Ako oko škljocne, tada se razvija amblyopia - pa, kad oko počne slabo vidjeti, nekako je zamućeno. Potrebno je zapečati zdravo oko tako da izgleda koso. Ako dugo gledate jednim okom - zdravim - onda će se kosa vidjeti sve gore i gore, ići ćete dalje i dalje, vid će vam se isključiti, to jest, čini se da ih promatrate, ali ne vidite ništa, jer ne obratite pažnju na njega!
Na uređajima trebate raditi kako biste razvili binokularni vid - viziju u kojoj oči vide slike i spajaju ih u jedno, ukratko to je vizija koju ima svaka zdrava osoba bez očiju. Također, uređaji razvijaju očne mišiće tako da postaju jači i oko ne napušta.
Kod kuće, to jest, također možete razvijati mišiće pomičući oči s lijeva na desno, svaki dan, polako, koliko god je moguće da skrenete pogled. Kod kuće također morate zalijepiti zdravo oko, tako da oblina djeluje i izgleda barem.
Operacije se rade ako je škljocanje snažno. Usput, ne poduzimaju operaciju ako je kut strabizma manji od 10 stupnjeva, ali to je zbog toga što možete povući oči na drugu stranu i upropastiti sve. Ako su vas uzeli na operaciju, a oko je više od 10 stupnjeva, onda znajte da će vam se mišići zategnuti i ispraviti na 10, ili čak 7, a ponekad i na 5 stupnjeva, odnosno postojat će zaostali kut. Svi liječnici to rade kako bi pretjerali i oko ne ide drugim putem. Na nula stupnjeva, niti jedan liječnik to neće učiniti! Ali uvjerljivo je da će nakon otprilike šest mjeseci oko već biti na nuli. Odnosno, zaostali kut je bio nakon operacije - šest mjeseci kasnije nestao je!

Nadam se da sam sve ovo napisao s dobrim razlogom i neka moja objašnjenja i savjeti će vam pomoći!)

Napisao sam sve što negdje nisam naučio ili pročitao, ali ne možete nigdje pročitati, jer su to savjeti o osobnom iskustvu.

Neću vam loše savjetovati i znam da ako vam liječnik nije rekao ono što sam ovdje naveo, onda je on ovca, jer sve što sam rekao je važno. Potrebno je koristiti sve metode liječenja, a što se tiče operacije, brinuo sam se da li je ugao ostao, a zatim nestao za pola godine, pa sam pisao o operaciji jer nema pisanja na bilo kojoj web lokaciji.

Ovo su savjeti za sve koji ne znaju što učiniti..

Ljudi, ako vam je moj savjet zaista pomogao, otpišite chtoli! Pa, tako da znam da nije uzalud da sam ovdje bio razapet i nekome će pomoći!)))

PARALITIČKA KOZAGLAZA U DJECI 1,4 GODINE

Excimer - zdravlje vaših očiju u bilo kojoj dobi.
Eksimerne oftalmološke klinike djeluju u gradovima: Moskva, Sankt Peterburg, Rostov na Donu, Nižni Novgorod, Novosibirsk.

USTVARITE NOVU PORUKU.

Ali vi ste neovlašteni korisnik.

Ako ste se registrirali ranije, onda se prijavite (obrazac za prijavu u gornjem desnom dijelu web stranice). Ako vam je ovo prvi put, registrirajte se.

Ako se registrirate, moći ćete dalje pratiti odgovore na vaše poruke, nastaviti dijalog u zanimljivim temama s drugim korisnicima i savjetnicima. Uz to, registracija će vam omogućiti da vodite privatnu prepisku s konzultantima i ostalim korisnicima web mjesta.

datumSlično pitanjeAktivnost
2010/05/06
08:51
Odgovori: 3
14 postova
2013/06/10
15:49
Odgovori: 3
6 postova
2012/04/19
23:07
Odgovori: 4
4 postova
2012/04/28
16:44
Odgovori: 5
Postova: 3
2013/04/08
00:04
Odgovori: 3
5 postova
12/08/2008
13:46
Odgovori: 1
6 postova
2010/05/27
11:37
Odgovori: 2
4 postova
2009/09/21
18:34
Odgovori: 3
Postova: 3
2012/07/08
15:21
Odgovori: 2
4 postova
2011/09/24
08:26
Odgovori: 4
2 postova

Dobar dan, Alla!
Preporučuje se izbjegavati intenzivne fizičke napore, a također ne dizati utege veće od 10 kilograma.

Dobar dan, Guzal!
Najviše
vjerojatno je riječ o pingvekuli (obrazovanje na skleri oka). U takvim
slučaju, liječenje doista nije potrebno, jer to je kozmetičko pitanje
utjecaj. Pritužbe na gubitak vida najvjerojatnije nisu povezane s tim. Za
pojašnjenje dijagnoze i daljnje preporuke zahtijeva osobni pregled. Preporučujemo vam
posavjetujte se s oftalmologom koji će pregledati vaša vidna polja, kao i vi
Možete potražiti savjet od neurologa. Ako su svi podaci normalni, onda se preporučuju
takve pretrage provoditi u dinamici kako bi se nadziralo stanje očiju.

zdravo!
Moje dijete ima 2 godine. Dijagnoza je sljedeća:
OD VIS = objektivna vizija je
OS VIS = objektivna vizija je
Priroda vida ne može se odrediti. Hirschbergov kut škljocanja, tuča +25 desno oko, lijevo oko +20 gore
Oko OU
Dijagnoza Uobičajeni konvergentni strabizam vertikalno je sastavni dio. Astigmatizam složen hiperopičan
Dijagnoza ICD-X H50.0
Preporučena okluzija 1: 1, naočale stalno
Stanje hospitalizacije chir strabismus 1. faza

Pitanje 1: Jesu li uvijek nakon operacije djetetu dodijeljeni predškolci i naočale?
Pitanje 2: nakon operacije, za dijete u dobi od 2,5 godine, kakav hardverski tretman, sjaj, sinofor itd. kirurg može propisati (jer je dijete malo, ne razumije što se od njega traži)?

Operacija strabizma kod djece recenzije

u MC-u na odjelu neurokirurgije koje operiraju. ima puno takve djece. operacija nije duga, oni leže u bolnici oko 3-5 dana

Mama 25, znam za operaciju, ali zanima me u kojoj dobi rade i koliko su učinkovite. Uostalom, nakon operacije ponekad ne nestane.

Nadam se da smo u MC-u obavili dva puta operaciju. imamo prijateljski divergentni strabizam. započeo s 5 litara. i nakon 3 godine operiraju se djeca. Pomoglo nam je. Košnja je postala mnogo manja. U prvoj operaciji jedno oko, u drugoj drugoj oku. pauza između operacija 6 mjeseci ništa manje! Sada oči ponekad nestanu kad su ljeti bili kod oftalmologa, liječnik je rekao da postoji škrtica. uskoro bi trebali otići opet do optometrista na pregled, žmirnuti

nezabudkan, hvala na odgovoru. Koliko razumijem, operacija ne daje 100% rezultata i moguć je obrnuti prijelaz na početni strabizam? Stoga mislim da mogu postojati još neki drugi načini, dok se oni koji se sada mogu koristiti u našoj dobi

nezabudkan i još jedno pitanje. Idete li u specijalizirani d / s? Red je zasebno, ili s totalnim pogotkom tamo?

u dobi od sedam mjeseci mišići još uvijek nisu razvijeni

Sjećam se da su mi se u 7 mjeseci oči konvergirale, sad su se razilazile. Kako su šarke bile.

Možete li pokušati trenirati očne mišiće? Neka gleda stvari, zveckanje sa jedne na drugu stranu. Povećavanje i smanjivanje.

I uklonite sve zvečke i igračke koje se vrte uz krevet. Previše su blizu očiju i on ne može usmjeriti svoj vid na udaljene predmete.

Burt, da, rekli su nam da pričekaju do godinu dana, možda će proći. Ali kosimo ne ponekad, već uvijek, iako od 2-3 mjeseca, tj. Oči obično nisu gledale. Ona ne vozi njegove oči, pa on stalno okrene glavu kad gleda, tražeći igračke. I tako pokušavamo, naravno, vježbati, ali do točke.

Mislim da vam se čini da kosi

u teoriji, sva djeca kosaju. To je norma. Jer ste uvijek kod njega na prazno, jer da bi vas pogledao, on mora škljocnuti. Pokušajte se gledati u zrcalo izbliza, također ćete umrtviti.

Moj se sin također kosio, s vremenom je to prošlo samo od sebe. Sada se općenito čini da ponekad izgledaju dijagonalno))

Nadam se da smo išli u obični vrt. jer nije lako ući u specijalizirani. Odbili su nas poslati u Polikl. jer je priključeni teritorij velik, puno je takve djece. prvenstveno djeca s složenijim D-ima. idu

Naišli smo i na ovaj problem, ne žurite s radom! U Yakutsku inzistiraju na ranim operacijama, kada u Moskvi, u istoj klinici Helmholtz, kažu da je potrebno operirati ne prije 6 godina (ne govorim sada o hitnim slučajevima) i sve ove priče o pamćenju na razini mozga nisu iste važan argument u korist rane operacije. Godinu dana nosimo naočale, hodamo kućom s "kućom" (zavoj / naljepnica) - ima napretka, ali, nažalost, mislim da ne mogu bez operacije. To je u našem slučaju, ne brinite, budite strpljivi (sa "kućom" "nije bilo lako) i neka sve uspije! p.s. Specijalni vrt 11, "snowdrop" pokušajte doći tamo

Aleksandras, hvala na odgovoru. Pročitala sam toliko informacija na Internetu i sve je potpuno drugačije. Netko govori o ranoj operaciji do 3 godine (jer se dječje oči formiraju u tom razdoblju i postoperativno razdoblje će biti uspješnije), netko savjetuje kasnije razdoblje. Naravno, operacija je vrlo ozbiljan korak. I otišli ste u kliniku za helmholtz na sastanak, ha? I ti si zdrav!

Nadam se, da, bili smo na recepciji u dobi od 4 godine, rekli smo da čekamo 6 godina na drugi posjet (ako nema povratka), kako bismo utvrdili potrebu za operacijom, sve ovo vrijeme moramo riješiti)))) ako je moguće ne pogoršati situaciju ili još više da bi se razvijao u dinamici, to je potrebno učiniti. Na klinici, liječnik po prvi put! (unatoč mojim brojnim posjetama jakutskim medicinskim ustanovama) u potpunosti sam dijagnosticiran. Kad sam, blago rečeno, gledao zaključke liječnika iz Yakutska, uključujući i medicinski centar, stigao sam u blagom šoku (čak sam i recept za naočale dao na ćud), možda zbog pretjerane aktivnosti i nemira mog djeteta, možda zbog nekog drugog Razlog od kojih jakutski stručnjaci u zaključcima nisu odrazili elementarne podatke. Općenito, moguće je, naravno, operaciju imati u dobi od 3 i 4 godine, ali vrlo je vjerojatno da će se s rastom djeteta operacijske oči postaviti ravnomjerno i ići će do sljepoočnice. I opet se mora prepustiti operaciji, vratiti oči na svoje mjesto. Stavljanje djeteta pod "nož" (grubo rečeno) ili ne stavljanje toliko puta često je na roditelje. Čekamo sljedeću jesen, u slučajevima operacije bit će samo godinu dana prije škole da se prilagodimo. Do danas vidim učinak nošenja "kuće"), volio bih, naravno, više, ali drago mi je da postoji)))

23 recenzije korekcije strabizma

Pronađeno 23 recenzija o korekciji strabizma. 8 pregleda pacijenata za usluge korekcije strabizma za 2020. godinu.

Recenzije 12

Zahvaljujemo Zinaidi Sergejevnoj na pažnji i profesionalnosti. Vrlo osjetljiv i odgovoran stručnjak, pažljiv prema detaljima. Daje detaljna objašnjenja trenutne situacije s vizijom. Vrlo zadovoljni radom i pristupom djetetu, savjetujemo!

Profesionalac u svom području. Zahvaljujući svom znanju i iskustvu, dijete nije gubilo vrijeme.. što je neophodno za liječenje očiju. Divna žena. Vrlo osjetljiv stav prema pacijentima. Hvala na vašem radu.

Recenzirano anonimno. Anonimni pregled ne može se provjeriti, stoga je vjerodostojnost takvih pregleda niska i ne utječu na ocjenu liječnika. Često anonimne recenzije nisu istinite, a činjenice navedene u opozivu korisnici su izmišljene.

Recenzije o liječnicima i klinikama su procjena vrijednosti njihovih autora i nisu povezane s web mjestom. Odgovornost za točnost recenzije snosi njegov autor..

Možete prijaviti anonimnu recenziju.

Pacijent sam iz grada Astrahana G. Dabysov. Želim izraziti zahvalnost liječniku Valeryju Mihajloviču za njegove zlatne ruke, osjetljiv ljudski odnos prema meni i drugim pacijentima. Zbog njegove profesionalnosti. Hvala liječniku na dobroj volji i uspješnoj operaciji

Puno hvala na uspješnoj operaciji. Kvaliteta mog života se poboljšala. Dragi Mihail Ivanovič, hvala ti, imaš zlatne ruke! Zdravlje i sreća vama i vašim najmilijima. N. N. Anikina Kushva

Recenzirano anonimno. Anonimni pregled ne može se provjeriti, stoga je vjerodostojnost takvih pregleda niska i ne utječu na ocjenu liječnika. Često anonimne recenzije nisu istinite, a činjenice navedene u opozivu korisnici su izmišljene.

Recenzije o liječnicima i klinikama su procjena vrijednosti njihovih autora i nisu povezane s web mjestom. Odgovornost za točnost recenzije snosi njegov autor..

Možete prijaviti anonimnu recenziju.

Najinteligentniji specijalist. Jako mi je drago što ste došli na njezin sastanak. Prije nje bile su tri plaćene klinike, gdje liječnici nisu bili zainteresirani ni za postavljanje dijagnoze. Kudryavtseva pomno analizira situaciju, oduzima vrijeme, odgovara na sva pitanja. Oooooochen zadovoljna prijemom. Preporuči. Veliko hvala Polini Andreevni. (Prijem je održan u Neuromedu. Prikaži u cijelosti. Na Šabolovki)

Želim izraziti zahvalnost na izvrsnom vođenju operacije svojoj kćeri, 17.10.19., Klanjam vam se, s poštovanjem Perushaya Sasha. Stav je bio vrhunski, liječnik je vrlo druželjubiv i susretljiv.

Ovchinnikova Anna Vladimirovna liječnica je od Boga. Zahvalan sam na visokoj profesionalnosti, iskustvu, želji da pomognem, nezainteresiranosti, uvjerljivosti (što je u tom trenutku bilo potrebno), pažljivom i dobronamjernom stavu. Uvijek sam vam zahvalan!

Ispravljanje strabizma u pregledu operacije djece

Kako je operacija za uklanjanje strabizma

Strabizam je patologija popraćena odstupanjem glavne osi očne jabučice. Najčešće strabizam pogađa malu djecu. Operacija za uklanjanje strabizma koristi se samo u slučajevima kada druge metode korekcije ne daju željeni rezultat. Ispravljanje strabizma može se izvesti u bilo kojoj dobi. Treba napomenuti da što prije se to učini, bolji će biti rezultat postupka. Pozitivan rezultat liječenja najvidljiviji je kod djece u dobi od 2 do 6 godina. Ostale metode korekcije strabizma su:

  • povez preko očiju
  • korištenje posebno dizajniranih naočala.

    Kirurgija za ispravljanje strabizma uključuje repozicioniranje očnih mišića. Upravo oni uzrokuju abnormalno odstupanje očne jabučice. Kirurška intervencija može se izvesti i s jedne i s druge strane oka..

    Vrste strabizma kod odraslih i djece:

  • horizontalno (silazno, razilazno)
  • vertikala
  • kombinirana.

    Konvergentni strabizam opaža se mnogo češće nego što se razilazi. Konvergentna bolest može biti popraćena dalekovidnošću pacijenta, a različita - miopijom u odraslih i djece.

    Kako je operacija: njezin opis i značajke

    Takva operacija prije svega zahtijeva pažljivu pripremu pacijenta. Djeca uzimaju paracetamol u dozi od 20 miligrama na 1 kilogram težine. Uvođenje nesteroidnih protuupalnih lijekova moguće je rektalno, ali za to je potrebno odobrenje roditelja koje treba dobiti kirurg. Starija djeca i odrasli, prema propisu liječnika, uzimaju pripravak glikopirolat koji je osmišljen kako bi snizio bolesnikovu razinu sline i okulokardni refleks. Ovo su važne točke za pravilnu pripremu pacijenta prije uvođenja masne anestezije.

    Za uspješnu operaciju strabizma, liječnik mora odabrati odgovarajuću metodu ublažavanja boli. Najčešća je intravenska primjena fentanila s tiopentalom. Inhalacijski anesteziolozi služe:

    Maska anestezije (laringealna) može dovesti do problema u postoperativnom razdoblju kod djece, pa liječnici radije koriste endotrahealnu vrstu opće anestezije u slučajevima dječje operacije. Kontraindikacija za maskiranje anestezije je prisutnost nekontroliranog refluksa kod pacijenta. S intubacijskom anestezijom, anesteziolozi preferiraju nedepolarizacijske mišiće relaksanse (na primjer, suksametonij se rijetko koristi).

    Pacijent bi trebao znati da operacija popravljanja strabizma možda neće vratiti dobar vid. U medicinskoj praksi ima puno takvih slučajeva..

    Vrste operacija i njihova priroda

    Operacija ispravljanja strabizma podijeljena je u 2 vrste:

  • pojačan tip operacije
  • slabljenje vrste operacije.

    Suština oslabljujuće kirurške intervencije je presađivanje mišića malo dalje od rožnice. Tako je djelovanje mišića prema kojem je oko odbijeno značajno oslabljeno..

    Poboljšanje operacije uključuje skraćivanje mišića uklanjanjem određenog dijela njega. Mišić je opet vezan na istom mjestu. Kao rezultat pojačane operacije za ispravljanje strabizma, kirurzi povećavaju učinak slabog mišića.

    Operacija uklanjanja strabizma je vraćanje ravnoteže, jačanje ili slabljenje jednog od očnih mišića.

    Liječnik određuje vrstu operacije kada je pacijent na operacijskom stolu. Važne karakteristike i značajke za liječnika su sljedeći parametri:

    1. Kut strabizma. Liječnik prvo mora izračunati količinu resekcije, recesije. 1 milimetar resekcije (recesije) očnog mišića može ispraviti kut strabizma za 5 stupnjeva.
    2. Lokacija mišića (može biti strogo individualna).
    3. Stanje aparata odgovornog za kretanje očnih jabučica.
    4. Starost čovjeka.
    5. Mnogi drugi čimbenici.

    Liječnik obično operira na nekoliko mišića odjednom ili na oba oka odjednom. Na snimci treninga možete pogledati operaciju.

    Anestezija i rezultati kirurške intervencije

    Izvodi se operacija ispravljanja strabizma pod lokalnom anestezijom kod odraslih i pod općom anestezijom u djece. Opća anestezija može se provesti na sljedeće načine:

  • endotrahealna anestezija s mišićnim relaksantima
  • masna anestezija (laringealna).

    Tijekom operacije, očna jabučica trebala bi ostati nepomična. Takav je zahtjev strogo obvezujući jer kirurg mora izvršiti test prisilne dukcije. Ton mišića očne jabučice trebao bi izostati. Test prisilne dukcije sastoji se u analizi i procjeni stupnja ograničenja pokreta oka stvaranjem prisilnog pokreta očne jabučice u svim smjerovima. Ispitivanje obavlja kirurg prije imenovanja operacije. Uhvati scleru u blizini rožnice pincetom i obavi test. Zahvaljujući testu, liječnik može razlikovati ograničenje svih motoričkih akata oka.

    Operacija bi trebala imati najvažniji učinak za osobu - kozmetički sklad. Veliki broj adolescenata i odraslih psihološki pati od znakova strabizma. Operacija ispravljanja strabizma pruža ljudima samopouzdanje.

    Operacija očiju izvodi se u dnevnom režimu "1". Istog dana pacijent se već može vratiti kući. Razdoblje oporavka nakon operacije traje oko 7 dana. Mnogi stručnjaci savjetuju uzimanje tečajeva hardverskog liječenja nakon strabizma.

    Nakon operacije strabizma, ljudi bi trebali izvoditi posebno dizajnirane vježbe za vraćanje binokularnog vida..

    Neinvazivno liječenje strabizma

    Strabizam u odraslih liječi se uglavnom operativnim zahvatom. A kod djece možete koristiti sljedeće neinvazivne tehnike:

    1. Optička metoda. Ispravljanje se provodi pomoću posebnih naočala. Metoda je učinkovita isključivo za smještajni ili djelomično smještajni strabizam. Liječnik odabire leće za takve naočale. Moraju imati posebne karakteristike: sferno-cilindrični oblik. Ako pacijent ima neprilagođeni strabizam, možete koristiti Fresnelove prizme koje se nose na naočalama. Izbor leća provodi polazni oftalmolog. Optička metoda je nebitna metoda liječenja strabizma. U borbi protiv bolesti potrebni su dodatni postupci koje može preporučiti samo stručnjak.
    2. Pleoptička metoda. Metoda poboljšava vizualnu funkciju i uči pacijenta da usmjeri pogled na određenu temu. U ovoj tehnici postoje 2 pododjeljka, među kojima su:
    3. terapijske mjere pomoću posebnih medicinskih sredstava
    4. okluzijska metoda, kada se povez povezuje sa zdravim okom, a bolesno oko prima maksimalno opterećenje.

    Okluzalna metoda doprinosi značajnom uspostavljanju komunikacije između kosog oka i mozga. Najčešća je ova metoda u liječenju strabizma među djecom. No, postoji dovoljan broj važnih točaka kada nosite zavoj. Među njima su sljedeća pitanja:

    1. Strogo je zabranjeno uklanjanje povez-a. Može se ukloniti samo noću. Čak i nekoliko dana bez zavoja može odmah "ubiti" cjelokupni učinak njegove uporabe.
    2. Liječenje pacijenta treba započeti u najranijem mogućem roku, nemoguće je odgoditi postupak. U odraslih je strabizam mnogo teže eliminirati.
    3. Nepoželjno je odmah se okrenuti operativnim metodama. Nakon njih, strabizam se nakon određenog vremena može ponovno vratiti. Međutim, ako je operacija već zakazana, pred njom je potrebno pažljivo i precizno pripremiti škljocanje oka..
    4. Nošenje zavoja treba biti dugo (od 1 godine do 6 godina).
    5. U slučajevima kada je vid na oba oka isti, potrebno je naizmjenično preklapati oči kapkom (na primjer, desni je par dana, a lijevi je neobičan).
    6. Ako jedno oko vidi gore, on bi trebao biti bez povez na očima duže vrijeme. Nošenje zavoja na jednom oku ne bi trebalo trajati više od 2 tjedna. Nakon toga, zavoj treba još premjestiti na drugo oko..
    7. Liječnik može propisati obrnutu okluziju tijekom liječenja..

    Važan uvjet je uvijek strogo pridržavanje savjeta i preporuka liječnika, nemojte samo-liječiti i samo dijagnosticirati.

    Zapamtite, odgovornost za bilo kakvo liječenje u kući nosite isključivo na vama. Sve informacije na web mjestu daju se samo u informativne svrhe..

    Operacija strabizma

    Operacija strabizma kod odraslih koristi se u sljedećim situacijama:

  • kao dio sveobuhvatnog tretmana za ispravljanje kuta zuba - kao pripremni stadij prije pleopto-ortoptičkog tretmana
  • s neučinkovitošću konzervativnih metoda liječenja - za uklanjanje kozmetičkog nedostatka.

    Svrha operacije ispravljanja strabizma je ispravljanje duljine okulomotornih mišića:

  • Skraćivanje - omogućava vam da poboljšate rad mišića. Postignuto metodama resekcije mišićnog područja, stvaranjem nabora u tetivi (tenorografija), pomicanjem mjesta fiksacije mišića (antepozicija).
  • Produljenje - slabi funkciju mišića, koji "vuče na sebe" očnu jabučicu. To se postiže sljedećim operacijama: dozirana disekcija mišićnih vlakana, kao i antepozicija (pomicanje bliže rožnici).

    Kirurgija oka za odrasle

    Kvalitetna operacija oka sa strabizmom je nemoguća bez prethodne dijagnoze. Centar za očnu kirurgiju predstavlja čitav niz dijagnostičkih mjera za prepoznavanje uzroka strabizma. Na temelju dobivenih podataka liječnik planira taktike liječenja i pojašnjava izglede pacijentu.

    Operacija strabizma izvodi se pod lokalnom anestezijom. Hospitalizacija na odjelu obično nije potrebna, odnosno operacija kod odraslih obavlja se ambulantno, a pacijent može otići kući istog dana.

    Nakon operacije daju se detaljne preporuke o načinu života i lijekovima. Potrebno je redovito posjećivati ​​oftalmologa radi prepoznavanja mogućih komplikacija na vrijeme, kao i podvrgnuti se postoperativnom ortopskom liječenju (ako je potrebno).

    Cijena liječenja ovisi o obujmu medicinskih usluga. Taktike liječenja u svakom se slučaju određuju pojedinačno u skladu s težinom strabizma, njegovom vrstom i drugim čimbenicima..

    Postoperativni ortoptički tretman

    Nakon operacije za uklanjanje strabizma, pacijent se uklanja kozmetičkim nedostatkom, a očne jabučice ne odstupaju od svog normalnog položaja aktom vida. Međutim, to nije dovoljno, jer ostaje i amblyopia. Drugim riječima, zadatak liječnika nakon operacije je ponovno „naučiti“ oči binokularnom vidu. U tu svrhu koristi se hardverski tretman. Postupci tečaja omogućuju vam povećanje rezerve fuzije, vraćanje procesa percepcije slike na mrežnicama i njene fuzije u strukturama mozga.

    Centar za očnu kirurgiju koristi moderne metode liječenja strabizma u odraslih. Ispravljanje strabizma je postupak u više faza. Štoviše, operacija nije posljednji korak u oftalmološkom liječenju strabizma. U svakom koraku pomoć kvalificiranog stručnjaka slijedi određene ciljeve i, pod uvjetom da pacijent pažljivo slijedi preporuke liječnika, može postići optimalne rezultate.

    Tisuće operacija strabizma provode se u oftalmološkoj klinici I. Medvedev svake godine, a pacijenti vraćaju samopouzdanje. Pozitivne povratne informacije ljudi koji su se uspješno liječili potvrđuju učinkovitost Centra za zaštitu očiju.

    Da biste zakazali sastanak s oftalmologom radi podvrgavanja dijagnostike oka i utvrđivanja uzroka strabizma, kao i pojašnjenja cijena medicinskih usluga, nazovite: +7 (495) 727-00-44.

    Operacija strabizma

    Pročitajte na temu Strabizam

    Kad se odlučite na operaciju zbog strabizma, morate znati što takva kirurška intervencija omogućuje da se riješite vanjskih manifestacija strabizma, ali to ne vraća uvijek priliku da se dobro vidi.

    U oftalmološkoj klinici Excimer provodi se operacija strabizma za pacijente koji, iz jednog ili drugog razloga, nisu bili liječeni u djetinjstvu ili imaju strabizam u odrasloj dobi, na primjer, zbog ozljede. Operacije sa strabizmom su dvije vrste: pojačavajuće i slabe. Tijekom operacije slabljenja mijenja se mjesto vezivanja mišića, transplantira se dalje od rožnice. Odnosno, dolazi do slabljenja djelovanja jakog mišića (onog prema kojem je oko usmjereno).

    Tijekom operacije pojačanja, mišić se skraćuje uklanjanjem njegovog dijela, mjesto pričvršćivanja mišića na očne jabučice ostaje isto. Odnosno, pojačano je djelovanje slabog, suprotnog mišića. Kao rezultat toga, takva kirurška intervencija omogućuje vam da vratite pravilnu mišićnu ravnotežu, ojačate ili oslabite jedan od mišića koji pokreću očnu jabučicu.

    Vrsta operacije određuje kirurg izravno na operacijskom stolu, jer je uz takvu kiruršku intervenciju potrebno uzeti u obzir mnoge značajke: kut strabizma, položaj mišića kod određene osobe, stanje okulomotornog aparata, starost pacijenta i drugo. U pravilu se operira nekoliko mišića. Ponekad se operiraju oba oka odjednom, a kod nekih vrsta strabizma operira se samo jedno oko. Postoje slučajevi kada oftalmohirurg izvodi kombiniranu operaciju na oba oka i na snažne i slabe mišiće. Takva se operacija provodi u nekoliko faza..

    Rezultati kirurgije zbog strabizma

    Važno je da je rezultat operacije prije svega dobar kozmetički učinak. Većina ljudi, i odrasli i djeca, adolescenti stalno doživljavaju psihološku traumu zbog svog izgleda. Operacija rješava ovaj problem..

    Kirurški tretman za ispravljanje strabizma provodi se u jednodnevnom režimu, pod lokalnom kapljičnom anestezijom. Istog dana pacijent se vraća kući. Konačni oporavak traje oko tjedan dana, međutim, nakon takve kirurške operacije, liječnici snažno preporučuju tečaj hardverskog liječenja.

    Stručnjaci vrlo često spominju da kod osobe s normalnim vidom svako oko dobiva malo drugačije slike (to se može vidjeti zatvoriti prvo jedno oko, a zatim drugo). Obično bi vid trebao biti dvogledan. Binokularni vid je vid s dva oka s vezom u vizualnom analizatoru (moždani korteks) slika koje svako oko prima u jednu sliku. Da bi osoba vidjela jednu sliku, a ne dvije, operacija nije dovoljna. Mozak nije naviknut na takav rad. Stoga, za vraćanje binokularnog vida (kada mozak kombinira dvije slike dobivene s očima), potrebne su stalne vježbe s vremenom. U ordinaciji Excimer ovaj zadatak brzo i učinkovito pomaže u rješavanju složenih stimulacija vida..

    Trošak osnovnih usluga

    Strabizam u djece

    Pročitajte na temu Strabizam

    Strabizam je kršenje položaja očiju kod kojeg se detektira odstupanje jednog ili oba oka, naizmjenično kada se gleda izravno. Sa simetričnim položajem očiju, predmeti padaju na središnja područja mrežnice jednog i drugog oka. U kortikalnim odjeljcima vizualnog analizatora stapaju se u jednu binokularnu sliku. Kada se ne dogodi fuzija strabizma, središnji živčani sustav, kako bi zaštitio tijelo od dvostrukog vida, isključuje sliku zujanja oka. (Oko zaškiljivo djeluje samo kad prekriva ono koje nije škrt). S produljenim postojanjem takvog stanja razvija se funkcionalno smanjenje vidne oštrine škljocanje oka - amblyopia.

    Strabizam može biti posljedica mnogih uzroka kongenitalne ili stečene prirode: prisutnosti ametropije (dalekovidnosti, miopije, astigmatizma) srednjeg i visokog stupnja, traume, bolesti središnjeg živčanog sustava, anomalije u razvoju i vezanosti okulomotornih mišića, njihove paralize i pareza, oštrog smanjenja oštrine vida, zarazne ili somatske bolesti djeteta, stres.

    Razlikuju se sljedeće vrste strabizma:

    Prema vremenu nastanka:

    Odstupanjem stabilnosti:

    Uključivanjem očiju:

  • jednostrani (monolateralni),
  • povremeni (naizmjenični).

    Prema vrsti odstupanja:

  • konvergiranje (oko usmjereno na nos),
  • različita (oko je usmjereno prema hramu),
  • okomita (odstupanje oka prema gore ili dolje),
  • mješovit.

    Prijateljski strabizam je također podijeljen na:

  • accommodative
  • djelomično smještajni
  • non-accommodative.

    Smeštajni strabizam najčešće se pojavljuje u dobi od 2,5-3 godine, kada dijete počinje pregledavati predmete, slike, crtati. Oslabljena djeca mogu pokazati strabizam u prvoj godini života. Glavni razlog je prisutnost srednjeg i visokog stupnja miopije, hiperopije, astigmatizma. Nošenje korektivnih naočala ili kontaktnih leća na pozadini hardverskog tretmana pomaže vam uspostaviti simetričan položaj očiju.

    Djelomično akomodativni strabizam pojavljuje se u prvoj ili drugoj godini života. Poremećaji refrakcije u ove djece nisu jedini razlog za razvoj strabizma. Trajna optička korekcija ne vraća u potpunosti položaj očnih jabučica, a kirurški tretman je uključen u kompleks liječenja.

    Zasebno odvojite paralizni strabizam, čiji je glavni znak ograničenje ili nedostatak pokreta oka u smjeru djelovanja zahvaćenog mišića i, kao rezultat, kršenje binokularnog vida, dvostruki vid. Uzroci ove vrste strabizma mogu biti zbog oštećenja odgovarajućih živaca ili kršenja morfologije i funkcije samih mišića. Te promjene mogu biti prirođene ili nastati zbog zaraznih bolesti, ozljeda..

    Kirurško liječenje strabizma

    Operacija za strabizam omogućuje vam da se riješite njegovih vanjskih manifestacija. Ali to ne vraća uvijek priliku da se dobro vidi. Svako oko kod osobe s normalnim vidom dobiva malo drugačije slike (to se može provjeriti prvo zatvaranjem jednog oka, a zatim i drugog) koji mozak kombinira u jedno. Da bi osoba vidjela jednu sliku, a ne dvije, operacija nije dovoljna. Mozak nije naviknut na takav rad. Stoga su za vraćanje binokularnog (volumetrijskog) vida potrebne dugotrajne posebne vježbe. U klinikama Excimera ovaj zadatak pomaže u rješavanju složene stimulacije vida. Međutim, čak je i kozmetički učinak vrlo važan rezultat operacije. Većina odraslih i strabizam dobiva trajnu psihološku traumu zbog svog neobičnog izgleda. Operacija vam omogućuje vraćanje normalnog izgleda osobi i to rješava mnoge probleme..

    Terapijsko liječenje strabizma

    Liječenje strabizma je složeno i dugotrajno. Morate ga pokrenuti što je prije moguće.

    Glavne faze terapijskog liječenja:

    1. složena dijagnostika za utvrđivanje vrste strabizma i utvrđivanje njegovih uzroka
    2. rana optička korekcija (naočale, meke kontaktne leće)
    3. povećana oštrina vida u oba oka (liječenje ambleopije)
    4. ortoptički i diplomatski tretman (razvoj binokularnog vida)
    5. konsolidacija postignutih monokularnih i binokularnih funkcija
    6. razvoj stereoskopskog vida

    Excimer je pribjegao kirurškoj intervenciji u oftalmološkim klinikama kada nije moguće postići željeni rezultat drugim metodama. U ovom slučaju, pravi terapeutski tretman igra vrlo važnu ulogu. Kirurgija za strabizam može dati dobar kozmetički učinak, ali ne vraća binokularnost vida, a samo operacija nije dovoljna za dobivanje normalnog vida. Stoga se mali pacijenti na klinici Excimer podvrgavaju posebnoj pripremi za operativni zahvat i postoperativni tretman koji im omogućuju da formiraju novi model vizualne percepcije i dobiju najbolje rezultate.